Raspberry Pi Kamera Kütüphanesi Çalışmıyor

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Raspberry Pi kamera modülünü kullanmaya çalışıyorum ancak kütüphanesi çalışmıyor. raspistill veya libcamera kullanmayı denedim ama sürekli hata alıyorum. Kamera donanımı doğru şekilde bağlanmış görünüyor. Ayrıca, sudo raspi-config ile kamera desteğini aktifleştirdim. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Çözüm
Kamera modülünün yazılımsal değil donanımsal bir sorun olup olmadığını anlamak için farklı bir Raspberry Pi cihazında test etmeyi deneyin. Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa, mevcut cihazdaki GPIO pinlerinde bir problem olabilir.
Merhaba, öncelikle kullandığınız Raspberry Pi OS'nin güncel olduğundan emin olun. sudo apt update && sudo apt upgrade komutlarını çalıştırmayı deneyin. Daha sonra, kamera bağlantısını yeniden kontrol edin, özellikle kamera kablosunun doğru yönde takıldığından emin olun.

libcamera kullanıyorsanız, konfigürasyon dosyalarının doğru yüklenip yüklenmediğini kontrol edin. Eksik paketler varsa sudo apt install libcamera-dev komutunu deneyin. Ayrıca, dmesg komutuyla hata mesajlarını inceleyebilirsiniz.

Kamera modülünün yazılımsal değil donanımsal bir sorun olup olmadığını anlamak için farklı bir Raspberry Pi cihazında test etmeyi deneyin. Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa, mevcut cihazdaki GPIO pinlerinde bir problem olabilir.

Çözüm
Kenan'ın dediğine ek olarak, güç kaynağınızı da kontrol edin. Yetersiz güç beslemesi, kamera modülünün çalışmasını engelleyebilir. Ayrıca, kamera modülünün desteklediği bir çekim modunda olduğunuzdan emin olun.

Raspberry Pi 4 kullanıyorsanız, kamera ayarları bazı modellerde farklılık gösterebiliyor. Doğru firmware'in yüklendiğinden emin olun. vcgencmd get_camera komutuyla kamera durumunu kontrol edin.

Geri