RTX 4060 ile Valorant'ta akıcılık hissi yok

Mami

GadgetEfsanesi
RTX 4060 ekran kartına sahip bir bilgisayar kullanıyorum ve Valorant oynarken FPS oldukça yüksek olmasına rağmen oyun akıcı hissettirmiyor. V-Sync, G-Sync ve diğer ayarları denememe rağmen sonuç alamadım. Bu sorunun çözümü için hangi ayarları gözden geçirmeliyim ya da başka neleri kontrol etmeliyim?

NVIDIA Denetim Masası'ndan düşük gecikme modunu etkinleştirdiniz mi? Bu ayar, giriş gecikmesini azaltabilir ve daha akıcı bir deneyim sağlayabilir.

Ekran yenileme hızınız ile oyun içi FPS'in uyumlu olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Örneğin, monitörünüz 144Hz ise FPS'i sabitlemeyi deneyin.

Valorant'ın 'Hedeflenen FPS' ayarını 'Monitörün Yenileme Hızı' değerine sabitleyebilirsiniz. Bu yöntem, akıcılığı artırabilir.

Eğer monitörünüzde G-Sync veya FreeSync varsa, bu özellikleri devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen giriş gecikmesine yol açabiliyorlar.

Çözüm
Valorant için oyun dosyalarını doğrulamayı denediniz mi? Epic Games veya Riot Client'dan eksik dosyaları tamir ettirebilirsiniz.

Bilgisayarınızın güç planını 'Yüksek Performans' moduna almayı denediniz mi? Bu ayar işlemci ve ekran kartının tam performans göstermesine yardımcı olur.

Monitörünüzün tepkime süresini kontrol ettiniz mi? Düşük tepkime süreli bir monitör, daha akıcı bir oyun deneyimi sunabilir.

Monitör sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eski sürücüler, oyun performansını etkileyebilir.

Valorant için grafik ayarlarını 'Düşük' veya 'Orta'ya çekerek denediniz mi? Fazla yüksek ayarlar, oyun içindeki gecikmeleri artırabilir.

NVIDIA Denetim Masası'ndan 'Güç Yönetimi Modu'nu 'Maksimum Performans' olarak ayarladınız mı? Bu ayar, ekran kartınızın tam performans göstermesini sağlayabilir.

Yeni Konular

Geri