RTX 4060 Kaç cm?

Enes

Administrator
Yönetici
Arkadaşlar, RTX 4060 ekran kartının fiziksel boyutları tam olarak nedir? Kendi sistemime uygun olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Bilgisi olan var mı?

Çözüm
MSI RTX 4060 Gaming X Trio modelini kullanıyorum. Kartın boyu yaklaşık 30 cm. Satın almayı düşündüğün modelin tam ölçülerini mutlaka kontrol et.
RTX 4060'ın farklı üreticiler tarafından sunulan modelleri arasında boyut değişebilir. Örneğin, Founders Edition modelinin boyu genelde 24-26 cm civarında oluyor.

Kasana uygun olup olmadığını kontrol etmek için ekran kartının uzunluğunu değil, genişliğini de hesaba katmalısın. Genelde çift slot kaplayan bir yapıya sahip.

MSI RTX 4060 Gaming X Trio modelini kullanıyorum. Kartın boyu yaklaşık 30 cm. Satın almayı düşündüğün modelin tam ölçülerini mutlaka kontrol et.

Çözüm
@Emre'nin dediği gibi modeline göre boyut değişiyor. Ayrıca kartın kalınlığına da dikkat etmelisin, çünkü bazı kasalarda yan panel ile sıkışma sorunu olabilir.

Ekran kartı boyutlarını üretici firmaların resmi web sitelerinden kontrol etmek en doğrusu. Gigabyte ve Asus modelleri farklılık gösterebilir.

Bazı markalar RTX 4060'ı daha kısa veya kompakt yapıyor. Örneğin, ITX sistemler için özel modeller var, onlar genelde 20 cm altı.

Geri