RX 590 Bilgisayar Kapanmadan Donuyor

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba,

RX 590 ekran kartı ile bilgisayarım bazen kapanmadan donuyor. Bu durum genellikle oyun oynarken ya da yüksek işlem gücü gerektiren işlemlerde meydana geliyor. Donma sırasında herhangi bir hata mesajı almıyorum, bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sorunun çözümü için neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Probleminiz RAM veya depolama ile ilgili de olabilir. RAM’lerinizi tek tek deneyerek veya bir bellek testi programıyla kontrol ederek sorun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.
Donma problemleri genellikle ekran kartı sürücüsüyle ilgili olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücünüzü güncelleyin veya mevcut sürücüyü kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı deneyin.

Bilgisayarın donduğu anlarda işlemci ve GPU sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? Yüksek sıcaklıklar donma sorununa neden olabilir. Soğutma sisteminizi kontrol edin.

Güç kaynağınızı kontrol edin. RX 590 yüksek güç tüketimine sahip bir kart, PSU’nuzun yeterli güç sağladığından emin olun. Ayrıca, güç kablolarında bir sorun olmadığını doğrulayın.

Ekran kartınızı farklı bir sistemde test etme şansınız var mı? Bu, ekran kartında fiziksel bir sorun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.

Probleminiz RAM veya depolama ile ilgili de olabilir. RAM’lerinizi tek tek deneyerek veya bir bellek testi programıyla kontrol ederek sorun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Çözüm
Windows olay görüntüleyicisinden donma sırasında herhangi bir hata kaydı oluşup oluşmadığını kontrol edin. Bu, sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.

Ekran kartı sürücünüzü DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Bu işlem bazen sorunları çözebiliyor.

Geri