Ryzen 7 5800X3D Sisteme Ekran Kartı Önerisi

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 7 5800X3D işlemciye sahip bir sistem toplamak üzereyim ve ekran kartı seçiminde kararsız kaldım. Sistemimi genellikle oyun oynamak ve biraz da video düzenleme için kullanacağım. 1440p çözünürlükte yüksek FPS almayı hedefliyorum. Sizce bu işlemciyle hangi ekran kartı en iyi uyumu sağlar? RTX 4070, RX 7800 XT gibi seçenekler var aklımda ama alternatiflere de açığım.

Bütçem maksimum 20.000 TL civarı. Tavsiyeleriniz ve deneyimleriniz benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim!

RTX 4070 kesinlikle iyi bir tercih olur. Hem DLSS 3 teknolojisi ile geleceğe yönelik hem de 1440p için oldukça yeterli bir kart.

RX 7800 XT performans olarak RTX 4070 ile başa baş gidiyor ve genelde daha uygun fiyatlı. AMD’nin sürücü optimizasyonları da son dönemde çok iyi.

DLSS gibi teknolojileri kullanacaksan RTX 4070 daha iyi. Ancak bütçene daha uygun bir şey arıyorsan RX 6800 XT de güzel bir alternatif.

Eğer video düzenleme öncelikli ise NVIDIA tarafı daha mantıklı çünkü CUDA çekirdekleri Adobe gibi programlarda çok iyi performans veriyor.

Geri