"This pack is for Windows 10 version 1607 and later." hatası nedir?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows 10 üzerinde bir güncelleme veya yükleme yapmaya çalışırken karşılaşılan 'This pack is for Windows 10 version 1607 and later.' hatası hakkında detaylı bilgi ve çözüm yollarını öğrenmek istiyorum. Bu hatayı neden alıyoruz ve nasıl çözebiliriz?

Çözüm
Bu hata, yüklemeye çalıştığınız güncelleme veya paketin yalnızca Windows 10'un 1607 ve sonrası sürümlerini desteklediğini belirtir. Eğer sürümünüz daha eskiyse, öncelikle işletim sisteminizi güncelleyerek 1607 veya daha yeni bir sürüme yükseltmelisiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu takip edebilirsiniz.
Bu hata, yüklemeye çalıştığınız güncelleme veya paketin yalnızca Windows 10'un 1607 ve sonrası sürümlerini desteklediğini belirtir. Eğer sürümünüz daha eskiyse, öncelikle işletim sisteminizi güncelleyerek 1607 veya daha yeni bir sürüme yükseltmelisiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu takip edebilirsiniz.

Çözüm
Aldığınız hata, işletim sisteminizin sürümünün uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Komut istemcisine 'winver' yazarak mevcut sürümünüzü kontrol edebilir ve gerekirse güncelleyebilirsiniz.

Eğer sisteminiz güncel olduğu halde bu hatayı alıyorsanız, indirilen paketin bozuk olma ihtimali var. Alternatif bir kaynaktan aynı paketi indirip tekrar deneyin.

Bazı kullanıcılar bu hatayı, yükleme sırasında yanlış bir dil veya bölge ayarı seçtiğinde de alıyor. Dil ve bölge ayarlarınızı kontrol edip tekrar deneyin.

Windows Update geçmişinizi temizlemek de sorunu çözebilir. Bunun için 'Services.msc' ile Windows Update hizmetini durdurup 'C:\Windows\SoftwareDistribution' klasörünü temizlemeyi deneyin.

Alternatif olarak, Media Creation Tool kullanarak Windows 10'u yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlem, hem sisteminizi güncel tutar hem de bu tür sorunları ortadan kaldırır.

Eğer donanımınız daha eski ise ve 1607 sonrası güncellemeler uyumsuzsa, başka bir Windows sürümüyle devam etmeyi düşünebilirsiniz.

Güncelleme sırasında antivirüs veya güvenlik yazılımları soruna neden olabilir. Geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

Microsoft'un resmi destek sayfasında bu hataya dair çözüm önerileri bulabilirsiniz. Özellikle KB güncelleme kodlarıyla arama yapabilirsiniz.

Sorununuzu çözmek için güvenli modda başlatıp güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bu, diğer yazılımların müdahalesini engeller.

Geri