Warzone Oynarken R5 7500F %85-100 Arasında Çalışıyor?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Warzone oynarken R5 7500F işlemcim %85-100 arasında çalışıyor. Sistemim şu şekilde:

• İşlemci: R5 7500F (işlemcinin kendi fanı takılı.)
  • Ekran Kartı: 4070 Super 12 GB
  • RAM: 16 GB
  • SSD: 500 GB
  • Anakart: MSI Pro B650M-B
  • Monitör: 1080p

Sizce bu durum normal mi? İşlemcinin sürekli yüksek yükte çalışması bir sorun yaratır mı? Kendi stok fanını kullanıyorum, bu bir etkendir diye düşünüyorum. Ayrıca Warzone işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için bu kullanım değerleri normal mi? Yoksa soğutma sistemi veya başka bir şey mi değiştirmeliyim?

Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Çözüm
Merhaba, bu işlemci kullanımı, oyunun işlemciye olan bağımlılığından kaynaklanıyor. Sorununuzu tamamen çözmek için stok soğutucuyu değiştirmek faydalı olacaktır. Ayrıca, BIOS'ta işlemci güç yönetimi ayarlarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Warzone işlemci ağırlıklı bir oyun ve R5 7500F'nin %85-100 arasında çalışması 1080p'de normal sayılabilir. Ancak stok fan kullanıyorsanız, sıcaklıkları kontrol etmeniz önemli. İşlemci sıcaklıkları 85°C'yi geçiyorsa bir kule tipi soğutucu almanızı öneririm.

Bu durum normal görünüyor. Warzone, yüksek işlemci kullanımıyla bilinir. Ancak, performansı artırmak için grafik ayarlarını biraz düşürüp işlemciye binen yükü hafifletebilirsiniz. Özellikle "Shadows" ve "Particle Effects" gibi ayarları düşük seviyeye çekmeyi deneyin.

Eğer sıcaklıklar normal (genelde 75-80°C arası) ise endişe etmenize gerek yok. Ancak uzun vadede stok fan yerine daha güçlü bir soğutucuya geçiş yapmanız, işlemci ömrünü uzatabilir.

Merhaba, bu işlemci kullanımı, oyunun işlemciye olan bağımlılığından kaynaklanıyor. Sorununuzu tamamen çözmek için stok soğutucuyu değiştirmek faydalı olacaktır. Ayrıca, BIOS'ta işlemci güç yönetimi ayarlarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Çözüm
TechGuru'ya katılıyorum. Özellikle MSI anakartlarda PBO (Precision Boost Overdrive) ayarını kapatarak işlemci yükünü dengeleyebilirsiniz.

Aynı işlemciyi kullanıyorum ve benzer bir sorun yaşamıştım. Noctua NH-U12S gibi kaliteli bir soğutucu alarak sıcaklıkları 10°C kadar düşürdüm. Şu an çok daha stabil çalışıyor.

Warzone gibi oyunlarda işlemcinin yüksek yükte çalışması olağan bir durum. Ancak stok fan yerine, daha güçlü bir soğutucu almak performansı artırır ve termal sorunları azaltır.

Eğer FPS'iniz stabil değilse, işlemci darboğazı yaşıyor olabilirsiniz. FPS limitini 144'e ayarlamayı deneyin. Bu, işlemciyi biraz rahatlatabilir.

Bence sisteminiz gayet iyi. Ancak stok fan yerine aftermarket bir fan alarak hem performansı artırabilir hem de fan sesini azaltabilirsiniz.

MSI Afterburner ile sıcaklıkları ve kullanım oranlarını detaylı olarak izleyebilirsiniz. Eğer sıcaklıklar yüksekse, stok fan yetersiz demektir.

R5 7500F, Warzone gibi oyunlar için yeterli bir işlemci. Ancak yüksek yükte uzun süre çalışacaksa, mutlaka termal macun yenilemesi ve daha iyi bir soğutucu öneririm.

Bu işlemciyi daha önce kullandım. İyi bir kule tipi soğutucu taktıktan sonra sıcaklıklar ve kullanım oranları daha stabil hale geldi. Tavsiye ederim.

Geri