Wi-Fi Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil Sorunu

Cihan

GadgetEfsanesi
Bilgisayarımda Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışırken 'Wi-Fi geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil' şeklinde bir hata alıyorum. Bu sorunun çözümü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çözüm
Bu sorun genellikle IP ayarlarının otomatik olarak yapılandırılamadığı durumlarda ortaya çıkar. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir bölümüne giderek Wi-Fi adaptörünü sağ tıklayın ve 'Özellikler' seçeneğine tıklayın. Ardından 'İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)' üzerine çift tıklayıp IP ve DNS ayarlarını otomatik olarak alacak şekilde ayarlayın.
Bu sorun genellikle IP ayarlarının otomatik olarak yapılandırılamadığı durumlarda ortaya çıkar. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir bölümüne giderek Wi-Fi adaptörünü sağ tıklayın ve 'Özellikler' seçeneğine tıklayın. Ardından 'İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)' üzerine çift tıklayıp IP ve DNS ayarlarını otomatik olarak alacak şekilde ayarlayın.

Çözüm
Bazen sadece modeminizi yeniden başlatmak bile bu sorunu çözebilir. Modeminizi 5 dakika boyunca kapatıp tekrar açmayı deneyin ve ardından Wi-Fi bağlantısını kontrol edin.

Windows 11'de Ağ Sorun Giderici'yi çalıştırarak otomatik olarak çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Sorun Giderme adımlarını izleyerek bu aracı çalıştırabilirsiniz.

Ağ bağdaştırıcısını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için CMD'yi (Komut İstemi) yönetici olarak açın ve şu komutları sırayla çalıştırın:
1. ipconfig /release
2. ipconfig /renew
3. ipconfig /flushdns
Bu işlemler genellikle IP yapılandırma hatalarını düzeltir.

Geri