Windows 11 0x0000225 Hatası

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanırken "0x0000225" hatası alıyorum ve sistem bir türlü açılmıyor. Bu hata genellikle bir önyükleme (boot) sorunu ile ilişkilendiriliyor. Durum oldukça can sıkıcı ve çözüm için önerilerinizi bekliyorum.

Denediğim yöntemler:
- Windows Kurtarma Ortamı'nda Başlangıç Onarımı yapmayı denedim, ancak sonuç alamadım.
- Komut İstemi'nde `bootrec /fixmbr` ve `bootrec /rebuildbcd` komutlarını çalıştırdım.
- Disk sağlığını kontrol etmek için `chkdsk` komutunu kullandım.

Bu hatayı çözmek için başka hangi yöntemleri deneyebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

BIOS'tan önyükleme sırasını kontrol edin. Doğru diskin seçildiğinden emin olun, yanlış bir disk seçimi bu hatayı tetikleyebilir.

Windows Kurtarma Ortamı'ndan Sistem Geri Yükleme seçeneğini deneyebilirsiniz. Önceden oluşturulmuş bir geri yükleme noktası sorunu çözebilir.

Eğer bir USB veya harici disk bağlıysa, bu cihazları çıkararak sistemi yeniden başlatmayı deneyin. Harici cihazlar bu tür hatalara neden olabiliyor.

Secure Boot özelliğini BIOS üzerinden geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Ardından sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

`bcdboot c:\windows /s c:` komutunu çalıştırarak önyükleme dosyalarını yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu genellikle işe yarar.

Disk yapısını kontrol etmek için Diskpart aracını kullanabilirsiniz. `list disk` ve `select disk` komutlarıyla doğru disk üzerinde çalıştığınızdan emin olun.

Eğer son bir güncellemeden sonra bu hatayı almaya başladıysanız, Kurtarma Ortamı'nda 'Son Güncellemeleri Kaldır' seçeneğini deneyin.

BIOS ayarlarında Legacy yerine UEFI önyükleme modunu kullanmayı deneyin. Yanlış mod seçimi bu tür hatalara neden olabilir.

Eğer bir NVMe SSD kullanıyorsanız, BIOS'tan bu sürücünün doğru şekilde algılandığını kontrol edin. NVMe sürücüler bazen bu hataya yol açabiliyor.

Sorunu çözmek için Windows'un kendi Media Creation Tool'u ile bir USB kurtarma diski oluşturabilir ve başlangıç onarımını yeniden deneyebilirsiniz.

Son çare olarak, disk bağlantılarını kontrol edin. SATA veya NVMe bağlantıları düzgün oturmadıysa bu hata ortaya çıkabilir.

Yeni Konular

Geri