Windows 11 24H2 Güncellemesi Sonrası İnternet Kesinti Sorunu

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 24H2 güncellemesini yükledikten sonra internet bağlantımda sürekli kesintiler yaşamaya başladım. Bağlantı bir süre geliyor, sonra tekrar kopuyor. Güncellemeden önce bu tür bir sorun yoktu.

Denediğim yöntemler:
1. Ağ sürücülerini güncelledim.
2. Modemi yeniden başlattım ve fabrika ayarlarına döndürdüm.
3. Windows’un ağ sorun gidericisini çalıştırdım, ancak kalıcı bir çözüm sağlayamadı.

Ağ bağlantısındaki bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Benzer bir sorun yaşadım ve ağ adaptör sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyerek çözüm buldum. 'Aygıt Yöneticisi'ne girip ağ adaptörünü kaldırmayı ve ardından yeniden başlatmayı deneyebilirsin.

Windows 24H2 güncellemesi sonrası bazı ağ protokollerinde çakışma olabiliyor. CMD’yi yönetici olarak aç ve şu komutları sırayla çalıştır:
```
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh winsock reset
```
Bu işlem genelde bağlantıyı sıfırlıyor.

Ağ bağlantını etkileyen bir güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı olabilir. Geçici olarak bu yazılımları devre dışı bırakıp internet bağlantını test etmeni öneririm.

Eğer Wi-Fi kullanıyorsan, ağ kartının güç tasarrufu modunu devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. 'Aygıt Yöneticisi > Ağ Adaptörleri > Özellikler > Güç Yönetimi' sekmesine girip ilgili ayarı kaldır.

Modem yazılımını güncellemeyi denedin mi? Modemin firmware'i eskiyse Windows 11 ile uyumlu olmayabilir. Modem üreticisinin sitesinden güncel firmware’i indir.

Benzer bir sorun yaşadığımda, DNS ayarlarını değiştirerek çözüm buldum. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) ayarlarını deneyebilirsin.

Ethernet kablosu kullanıyorsan, kabloyu kontrol et. Ayrıca Ethernet bağlantısı için farklı bir port denemeyi unutma. Donanımda fiziksel bir sorun olabilir.

Sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığını anlamak için aynı ağı farklı bir cihazla test edebilirsin. Eğer diğer cihazlarda sorun yoksa Windows ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir.

Eğer sorun çözülmezse, önceki sürüme dönmeyi düşünebilirsin. 'Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma' kısmından bir önceki Windows sürümüne dönebilirsin.

Windows Update’in yayımladığı ek güncellemeleri kontrol et. Bazen 24H2 gibi büyük güncellemelerin ardından küçük düzeltme güncellemeleri yayınlanabiliyor.

Ağ kartı için alternatif bir sürücü yüklemeyi deneyebilirsin. Üreticinin web sitesinden farklı bir sürüm indirip kurarak test edebilirsin.

Son olarak, 'Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir' kısmından bağlantını sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu bazen sorunu çözebiliyor.

Yeni Konular

Geri