Windows 11: Ethernet Geçerli Bir IP Yapılandırmasına Sahip Değil Hatası

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11'de 'Ethernet geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil' hatası alıyorum. İnternet bağlantımı düzeltemiyorum. Bu sorunla karşılaşıp çözebilen varsa lütfen paylaşabilir mi?

Çözüm
Yönlendiricinizi (modeminizi) yeniden başlatın ve Ethernet kablosunu kontrol edin. Sorun hala devam ediyorsa, sabit bir IP adresi atayabilirsiniz.
Bu hata genellikle IP adresi atanamamasından kaynaklanır. Komut İstemcisi'ni yönetici olarak açıp 'ipconfig /release' ve ardından 'ipconfig /renew' komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Yönlendiricinizi (modeminizi) yeniden başlatın ve Ethernet kablosunu kontrol edin. Sorun hala devam ediyorsa, sabit bir IP adresi atayabilirsiniz.

Çözüm
Ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi deneyin. Ayrıca, sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi'nden bağlantınızın özelliklerine girip, IPv4 ayarlarında IP adresi ve DNS'yi otomatik al olarak ayarlayın.

Ağ sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin. Windows genellikle bu tür sorunları otomatik olarak algılayıp düzeltebilir.

Güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. Ağ bağdaştırıcısının güç tasarrufu nedeniyle devre dışı kalmadığından emin olun.

Gelişmiş ağ ayarlarından sıfırlama işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, tüm ağ ayarlarını varsayılana döndürecektir.

Geri