Windows 11 Flash Belleği Hazırlamak İçin Rufus mu Media Creation Tool mu Tercih Edilmeli?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 işletim sistemini yüklemek için bir USB hazırlamam gerekiyor. Bu işlemde iki popüler araç var: Rufus ve Media Creation Tool. Hangisini tercih etmeliyim? Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu araçlarla ilgili deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler!

Rufus, özellikle farklı BIOS ve UEFI ayarlarına sahip bilgisayarlara uyum sağlamak için harika bir araç. Özelleştirilebilir birçok ayarı var ve Windows dışında başka sistemler yüklemek için de kullanılabilir.

Media Creation Tool, Microsoft tarafından sunulduğu için güvenilir ve kullanıcı dostu. Ancak bazen USB'yi hazırlarken hata alabilirsiniz. Ayrıca, Rufus kadar esnek değil.

Rufus'u öneririm. Hızlı ve hatasız bir şekilde USB oluşturmanıza olanak tanıyor. Özellikle GPT/MBR uyumluluğu seçeneği çok faydalı.

Çözüm
Ben Media Creation Tool kullanıyorum çünkü her şey otomatik olarak hazırlanıyor ve ekstra ayarlara gerek kalmıyor. Microsoft'un aracı olması güven veriyor.

Media Creation Tool, özellikle teknik bilgisi az olan kullanıcılar için daha kolay bir çözüm. Ama profesyoneller genelde Rufus'u tercih ediyor.

Media Creation Tool biraz daha uzun sürebiliyor ama orijinal dosyaları indirdiğinden emin oluyorsunuz. Rufus için ISO dosyasını ayrıca bulmanız gerekebilir.

Rufus, Linux gibi farklı sistemleri de desteklediği için benim tercihim. Ancak Windows ile sınırlı kalacaksanız Media Creation Tool yeterli olabilir.

Media Creation Tool, basitlik arayanlar için biçilmiş kaftan. Ama Rufus'un sunduğu özellikleri görünce bazen tercihi değiştirebiliyor insan.

Geri