Windows 11 Güncellemesi %7’de Takılı Kalıyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11’i güncellemeye çalışıyorum, ancak güncelleme yükleme işlemi %7’de takılı kalıyor. Uzun süre beklememe rağmen ilerleme olmuyor ve yeniden başlatmayı denesem de sorun devam ediyor. Güncellemeyi tamamlamak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Denediğim yöntemler:
1. Windows Update sorun gidericisini çalıştırdım.
2. Disk temizleme ve geçici dosyaları silme işlemini yaptım.
3. İnternet bağlantımı kontrol ettim ve stabil bir bağlantı kullandım.

Sorunu çözmek için başka ne yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Merhaba, güncellemelerin takılı kalması genelde bozuk dosyalardan kaynaklanır. CMD’yi yönetici olarak açıp şu komutları sırasıyla çalıştırmayı deneyebilirsin:
- `sfc /scannow`
- `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth`
Bu yöntemle sistem dosyalarını onarabilirsin.

Windows Update hizmetini sıfırlamayı deneyebilirsin:
1. CMD’yi yönetici olarak aç.
2. `net stop wuauserv` ve `net stop bits` komutlarını çalıştırarak güncelleme hizmetlerini durdur.
3. 'C:\Windows\SoftwareDistribution' klasörünün içeriğini sil.
4. `net start wuauserv` ve `net start bits` komutlarıyla hizmetleri yeniden başlat.

Eğer sorun devam ederse, 'Microsoft Update Assistant' aracını kullanarak güncellemeyi manuel olarak yüklemeyi deneyebilirsin. Bu araç genelde takılma sorunlarını çözer.

Bazı antivirüs programları güncellemelerin takılmasına neden olabiliyor. Geçici olarak antivirüs yazılımını devre dışı bırakıp tekrar güncellemeyi dene.

Güncelleme sırasında sistemde yeterli disk alanı olmadığında da takılmalar yaşanabiliyor. Diskte en az 20 GB boş alan olduğundan emin ol.

Windows Update'in bulunduğu log dosyalarını kontrol ederek hangi dosyada sorun olduğunu anlayabilirsin. 'C:\Windows\WindowsUpdate.log' dosyasını inceleyebilirsin.

Eğer hala çözüm bulamadıysan, temiz bir güncelleme yapmak için 'Media Creation Tool' ile Windows 11’i yeniden indirip yükleyebilirsin. Bu yöntem en etkili çözüm olabilir.

'Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme Geçmişi'ne girerek hangi güncellemenin sorun çıkardığını kontrol et. Sorunlu güncellemeyi manuel olarak indirip yüklemeyi deneyebilirsin.

Sistem geri yükleme noktası oluşturduysan, güncellemeyi yüklemeden önceki bir tarihe dönüp işlemi yeniden deneyebilirsin.

İnternet bağlantın kesiliyorsa güncelleme indirilemeyebilir. Alternatif bir ağ kullanmayı veya kablolu bağlantıya geçmeyi deneyebilirsin.

Sisteminin BIOS veya donanım sürümlerinin güncel olup olmadığını kontrol et. Eski sürümler bazen Windows güncellemelerinde sorun çıkarabiliyor.

Windows Update'in çalışmasını engelleyen üçüncü parti yazılımlar olabiliyor. Bilgisayarı güvenli modda başlatıp güncellemeyi tekrar dene.

Yeni Konular

Geri