Windows 11 Özelleştirilmiş ISO Kullanımı ve Önerileri

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba Arkadaşlar,

Windows 11 kullanımı için birçok kullanıcı özelleştirilmiş ISO dosyalarını tercih ediyor. Daha az yer kaplayan, hız odaklı ya da gereksiz özelliklerden arındırılmış ISO'ları kullanmak isteyenler için sizce en iyi kaynaklar ve yöntemler nelerdir?

Ayrıca bu tür ISO'ları kullanmanın avantajları ve dezavantajları hakkında ne düşünüyorsunuz? Güvenlik riski oluşturur mu yoksa doğru kullanıldığında sistem performansını artırır mı? Hadi bu konuda fikirlerimizi paylaşalım!

Özelleştirilmiş ISO'lar sayesinde gereksiz özellikleri kaldırarak daha hızlı bir işletim sistemi elde edebilirsiniz. Ancak doğru kaynaklardan indirmeniz çok önemli.

Güvenlik açısından riskli olabilir. İçeriklerin orijinalliğini kontrol etmek her zaman mümkün değil, bu yüzden dikkatli olunmalı.

Ben bir süre önce Tiny11 gibi hafifletilmiş sürümleri denedim. Performans artışı fark edilir derecede iyi ama destek eksiklikleri sorun yaratabilir.

Microsoft'un orijinal ISO'larını kullanmayı tercih ederim. Üçüncü taraf ISO'lar güvenilir olmayabilir ve virüs içerme riski var.

Eğer oyun odaklı bir sistem kuruyorsanız, özelleştirilmiş ISO'lar iyi bir seçenek olabilir. Ancak doğru uyumluluk için dikkatli ayar yapılmalı.

Bir ISO'yu özelleştirirken kullanmadığınız bileşenleri çıkartabilirsiniz, ancak bu bazen sistem kararlılığını olumsuz etkileyebilir.

Kendi özelleştirilmiş ISO'nuzu oluşturmayı düşünüyorsanız NTLite veya benzeri araçları deneyebilirsiniz. Böylece kontrol tamamen sizde olur.

Özelleştirilmiş ISO'ların avantajlarını seviyorum ama güvenlik yazılımlarıyla mutlaka test etmelisiniz. Her indirilen dosya güvenli olmayabilir.

Böyle ISO'lar özellikle düşük performanslı cihazlar için ideal. Ancak eksik sürücü veya bileşen sorunlarına hazırlıklı olun.

Geri