Windows 11 Parola Yanlış Sorunu

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 giriş ekranında şifremi doğru girdiğimden emin olmama rağmen "Parola yanlış" uyarısı alıyorum ve oturum açamıyorum. Microsoft hesabı kullandığım için durum daha da karmaşık hale geliyor. Bu sorunu çözmek için önerilerinize ihtiyacım var.

Denediğim yöntemler:
- Klavyedeki dil ayarlarını kontrol ettim.
- Microsoft hesabı üzerinden şifre sıfırlamayı denedim, ama yine de giriş yapamadım.
- İnternet bağlantımı kontrol ettim, çevrimdışı mı yoksa çevrimiçi mi olduğundan emin olmak için.

Bu sorunu çözmek için başka hangi adımları deneyebilirim? Şimdiden teşekkürler!

Giriş ekranındaki dil ve klavye düzenini kontrol edin. Özellikle Türkçe-Q ve Türkçe-F arasında fark olabileceğini unutmayın.

Microsoft hesabınızı kullanıyorsanız, başka bir cihazdan hesabınıza giriş yapmayı deneyin. Eğer giriş yapabiliyorsanız, sorun cihazınızdaki bağlantı olabilir.

Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp yerel bir yönetici hesabı üzerinden giriş yapmayı deneyin. Buradan parola sorununu çözebilirsiniz.

Eğer çevrimdışı bir oturum açmaya çalışıyorsanız, internet bağlantısını kontrol edip yeniden deneyin. Microsoft hesabı çevrimdışı oturum açmada hata verebilir.

Parolanızın doğru olduğundan eminseniz, Caps Lock veya Num Lock tuşlarının açık olup olmadığını kontrol edin.

Windows kurtarma ortamına girerek yerel bir hesap oluşturup bu hesap üzerinden sisteme erişmeyi deneyebilirsiniz.

Microsoft’un şifre sıfırlama sayfasını kullanarak parolanızı sıfırlayın. Şifre sıfırlama sonrası bilgisayarda güncellenmesi birkaç dakika sürebilir.

Eğer TPM veya Secure Boot özellikleri aktifse, bunların oturum açmayı etkileyip etkilemediğini kontrol edin. BIOS'tan bu ayarları geçici olarak kapatabilirsiniz.

Yerel bir hesap yerine Microsoft hesabıyla oturum açmayı seçtiyseniz, sistem saatinin ve tarihinin doğru olduğundan emin olun. Yanlış saat dilimi bu hatayı verebilir.

Eğer sorun devam ediyorsa, 'Parolamı unuttum' seçeneğini kullanarak parolanızı sıfırlamayı deneyin. Bu işlem hem hızlı hem de etkili bir çözüm olabilir.

Güvenli modda giriş yaptıktan sonra parolanızı kaldırmayı veya yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu bazen sorunları çözer.

Yeni Konular

Geri