Windows 11 Pro 'Özellikler Sizin İçin Geliştiriliyor' Hatası

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 Pro kullanıyorum ve son zamanlarda sürekli olarak "Özellikler sizin için geliştiriliyor" şeklinde bir mesaj alıyorum. Ancak herhangi bir güncelleme yapılmıyor ve sistemde herhangi bir değişiklik görmüyorum. Bu durum, özellikle bilgisayarı her açtığımda karşıma çıkıyor ve artık rahatsız edici bir hale geldi.

Bu mesajı neden alıyor olabilirim? Sistem güncellemeleri ve yapılandırmaları konusunda bir problem olduğunu düşünüyorum ama tam olarak nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı? Teşekkürler!

Merhaba, bu tür mesajlar genelde yarım kalan bir güncellemeden kaynaklanıyor olabilir. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Giderici kısmından Windows Update sorun gidericisini çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Benzer bir durum yaşadım ve ‘Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp şu komutları çalıştırarak çözdüm:
1. `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth`
2. `sfc /scannow`
Bunlar, sistem dosyalarındaki olası hataları onaracaktır.

Bu mesaj genelde Windows Insider sürümlerinde sıkça görülüyor. Insider programına kayıtlı olup olmadığınızı kontrol edin. Eğer katılımcıysanız, Ayarlar > Windows Insider Programı bölümünden çıkış yapabilirsiniz.

Sorun büyük ihtimalle bir güncelleme döngüsünden kaynaklanıyor. Ayarlar > Güncellemeler > Güncellemeleri Denetle seçeneğini kullanarak manuel bir güncelleme yapmayı deneyin. Sorununuz düzelebilir.

Bir diğer çözüm yolu da, güncelleme geçmişinizi temizlemek olabilir. ‘C:\Windows\SoftwareDistribution’ klasöründeki içerikleri temizleyip sistemi yeniden başlatarak yeni bir güncelleme kontrolü yapabilirsiniz.

Ayarlar > Depolama > Geçici Dosyalar kısmına giderek oradaki güncelleme dosyalarını temizlemeyi deneyin. Sistem, hatalı bir güncellemeden dolayı bu mesajı veriyor olabilir.

Windows Güncellemeleriniz tamamen güncel mi? Özellikle en son toplu güncellemelerin kurulu olduğundan emin olun. Güncelleme yapılmadıysa bu hata mesajı sürekli karşınıza çıkabilir.

Eğer sorun devam ederse, ‘Hizmetler’ uygulamasını açarak Windows Update hizmetini yeniden başlatmayı deneyin. Bazen hizmet durdurulmuş olabiliyor ve bu tür mesajlara neden olabiliyor.

Sistem geri yükleme noktanız var mı? Eğer varsa, bu mesajın görünmeye başlamasından önceki bir tarihe geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, sorunu çözebilir.

Sistemdeki herhangi bir üçüncü taraf uygulama bu durumu tetikliyor olabilir. Özellikle antivirüs veya sistem optimize araçlarını devre dışı bırakıp tekrar kontrol edin.

Son çare olarak, Windows’un yerleşik sıfırlama aracını kullanarak sistemi sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Sadece dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın. Sıfırlama sonrası bu tür hatalar genelde kayboluyor.

Güncelleme sonrası sistemde yarım kalan yüklemeler bazen bu hatayı oluşturabiliyor. Ayarlar > Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç seçeneklerinden güncelleme yüklemesini tamamlamayı deneyin.

Yeni Konular

Geri