Windows 11 USB'si Rufus ile Nasıl Hazırlanır?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kurulum USB'si hazırlamak için Rufus kullanmak istiyorum. Ancak daha önce bu işlemi yapmadım ve doğru ayarları seçip seçmediğimden emin olamıyorum. Özellikle UEFI ve GPT gibi ayarların nasıl yapılması gerektiği konusunda kafamda soru işaretleri var.

Şu ana kadar izlediğim adımlar:

1. Microsoft'un sitesinden Windows 11 ISO dosyasını indirdim.
2. Rufus programını açtım ve USB belleğimi seçtim.
3. GPT ve UEFI seçeneğini seçtim, ama diğer ayarları nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Bu aşamada dikkat etmem gereken başka neler var? Kurulum sonrası sorun yaşamamak için önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Rufus'ta ISO dosyasını seçtikten sonra, 'Partition Scheme' kısmında GPT'yi ve 'Target System' kısmında UEFI'yi seçmeniz gerekiyor. Legacy BIOS için MBR seçmeniz lazım.

Windows 11 için Secure Boot ve TPM gereksinimlerini atlamayı düşünüyorsanız, Rufus'un "Extended Windows 11 Installation" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

USB belleğinizin en az 8 GB olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca Rufus'ta 'File System' kısmını NTFS olarak ayarlamanız gerekiyor.

Rufus kullanmadan önce USB belleğinizi temizlemek iyi bir fikirdir. Bunu yapmazsanız eski dosyalar sorunlara neden olabilir.

Rufus ile hazırladığınız USB'de Windows 11 yükleme sırasında 'No Bootable Device Found' hatası alırsanız, BIOS'tan UEFI modunu aktif hale getirdiğinizden emin olun.

Eğer USB'yi farklı sistemlerde kullanmayı düşünüyorsanız, hem UEFI hem de Legacy uyumlu bir medya oluşturmak için Rufus'ta 'MBR'yi seçebilirsiniz.

Rufus'u kullanırken 'Show Advanced Drive Properties' kısmından varsayılan ayarları değiştirmeyin. Bu ayarlar genelde optimaldir.

ISO dosyasını seçtikten sonra Rufus, gerekli ayarları otomatik yapar. Yine de işlem sırasında ekranda çıkan talimatları dikkatlice okuyun.

Rufus ile USB oluşturduktan sonra, BIOS/UEFI'de boot sırasını değiştirmeniz gerekecek. USB'nin en üstte olduğundan emin olun.

Kurulum sırasında dil seçeneği gibi ayarları önceden ayarlamak istiyorsanız, Rufus'ta 'Windows To Go' seçeneğini kullanabilirsiniz.

Eğer sisteminiz TPM veya Secure Boot gereksinimlerini karşılamıyorsa, Rufus'un sunduğu 'TPM Bypass' seçeneğini etkinleştirin.

Rufus'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler bazı yeni özellikleri desteklemiyor olabilir.

Geri