Windows 11'de Dizin Oluşturma Çalışmıyor?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve dosyalarımı ararken ciddi bir problemle karşılaştım. Görünüşe göre Windows Arama dizin oluşturmayı yapmıyor veya düzgün çalışmıyor.

Denediğim bazı çözümler şunlar:
  • Windows Arama Hizmetini yeniden başlattım.
  • Dizin oluşturma ayarlarını kontrol ettim, ancak hiçbir değişiklik olmadı.
  • Arama ve dizin oluşturma ile ilgili sorun gidericiyi çalıştırdım.
  • Komut İstemi'nde sfc /scannow ve DISM komutlarını çalıştırdım.

Ancak hala düzelmedi. Aynı sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Bu sorunu daha önce yaşadım. Bende şu yöntem işe yaradı:
1. services.msc yazarak Windows Arama hizmetini durdurun.
2. C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows klasörünü temizleyin.
3. Windows Arama hizmetini tekrar başlatın.

Bunu denediniz mi?

Ben de dosya dizinleme sorunlarıyla karşılaşmıştım. Sorun genellikle arama dizini bozulduğunda olur. Dizin Seçenekleri menüsünden yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu çalıştırdıktan sonra sfc /scannow kullanarak sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Bende bu işe yaramıştı.

Dizinleme sorunları bazen güvenlik yazılımlarının araya girmesinden kaynaklanabiliyor. Kullandığınız antivirüs programını devre dışı bırakıp deneyin.

Alternatif olarak PowerShell üzerinden şu komutu çalıştırabilirsiniz:
Kod:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Bu, bozuk sistem bileşenlerini onarabilir.

Arama dizininizi manuel olarak yeniden oluşturmayı denediniz mi? Denetim Masası > Dizinleme Seçenekleri > Gelişmiş > Yeniden Oluştur yolunu takip edebilirsiniz.

Bazen sorun dosya sisteminden kaynaklanabiliyor. chkdsk /f /r komutunu çalıştırarak disk hatalarını kontrol edebilirsiniz.

Bir üçüncü parti arama aracı kullanmayı düşündünüz mü? Everything gibi alternatifler Windows Arama'dan çok daha hızlı çalışabiliyor.

Registry ayarlarını kontrol ettiniz mi? HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Search altında bazı ayarlar bozulmuş olabilir.

Windows Arama hizmetini kaldırıp yeniden yüklemek de bir çözüm olabilir. PowerShell üzerinden şu komutu çalıştırın:
Kod:
Get-WindowsFeature *Search* | Remove-WindowsFeature
Restart-Computer
Get-WindowsFeature *Search* | Install-WindowsFeature

Denetim Masası'ndan Programlar ve Özellikler kısmına girerek Windows Özellikleri Aç/Kapat sekmesinden Windows Arama'yı kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

Son çare olarak, Windows'u sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Eğer hiçbir şey işe yaramazsa fabrika ayarlarına döndürmek bir çözüm olabilir.

Bazı dosyalarınız C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\LocalState klasöründe bozulmuş olabilir. Bunu temizlemeyi deneyin.

Yeni Konular

Geri