Windows 11'de Fotoğraf Uygulaması Kayboldu

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda fark ettim ki Windows Fotoğraf Uygulaması sistemden kaybolmuş. Fotoğrafları açmaya çalıştığımda farklı bir uygulama devreye giriyor veya hiçbir şey olmuyor. Uygulama listesini kontrol ettim ama Fotoğraf Uygulaması yok. Microsoft Store’dan yeniden yüklemeyi denedim ama hata aldım.

Bu sorunu yaşayan veya nasıl düzeltebileceğimi bilen var mı? Fotoğrafları hızlıca açmak için kullandığım bir araç olduğundan eksikliğini hissediyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Merhaba, Windows PowerShell üzerinden uygulamayı yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Şu komutu çalıştırın: `Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.Photos* | Remove-AppxPackage` ardından `Get-AppxPackage -allusers Microsoft.Windows.Photos | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}`.

Ben de bu sorunla karşılaştım. Microsoft Store üzerinden "Hata Ayıklama" seçeneğini kullanarak uygulamayı yeniden yükleyebildim. Ayrıca bölge ve dil ayarlarınızı kontrol edin, bazen bu da sorun yaratabiliyor.

Sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Komut istemcisine `sfc /scannow` komutunu yazarak eksik veya bozuk dosyaları düzeltebilirsiniz. Ardından uygulamayı tekrar yüklemeyi deneyin.

Sorununuzu çözmek için Microsoft'un Fotoğraf Uygulaması yerine "IrfanView" veya "FastStone" gibi üçüncü parti bir uygulama kullanabilirsiniz. Bazen daha hızlı ve kullanıcı dostu oluyor.

Eğer hiçbir yöntem işe yaramıyorsa, "Windows 11 Reset" işlemini deneyebilirsiniz. Bu işlem uygulamaları sıfırlayıp yeniden yüklemenize olanak tanır, ancak verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Benzer bir durumla karşılaştım ve sorunun Microsoft Store önbelleğinden kaynaklandığını fark ettim. `wsreset.exe` komutunu çalıştırarak Store önbelleğini temizleyin ve tekrar yüklemeyi deneyin.

Bir çözüm olarak Fotoğraf Uygulamasının bir yedeğini başka bir cihazdan kopyalayabilirsiniz. Arkadaşınızın veya başka bir cihazın yedeğini almak işe yarayabilir.

Eğer uygulama tamamen kaybolduysa, "Windows ISO" dosyasını indirip "Onarım Yükseltmesi" yapmayı düşünebilirsiniz. Bu işlem eksik uygulamaları yeniden yükler.

Bazen sistemde eski veya bozuk kullanıcı profili de bu tür sorunlara neden olabiliyor. Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup denemenizi öneririm.

Microsoft Fotoğraflar uygulaması yerine "Google Photos" veya "Photoscape" gibi alternatif uygulamaları kullanmayı düşünebilirsiniz. Özellikle hızlı çözümler için faydalı olabilir.

Windows Update’i kontrol ettiniz mi? Eksik güncellemeler bazen bu tür uygulama sorunlarına yol açabiliyor. Güncelleme yaptıktan sonra Fotoğraf Uygulamasını tekrar yüklemeyi deneyin.

Sorununuzu çözmek için önceki bir geri yükleme noktasına dönmeyi deneyebilirsiniz. Eğer bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, bu işlem eksik uygulamaları geri getirebilir.

Yeni Konular

Geri