Windows 11'de Inaccessible Boot Device Hatası

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanırken "Inaccessible Boot Device" hatası alıyorum ve sistem bir türlü açılmıyor. Bu sorun, genellikle güncellemelerden veya yeni bir donanım değişikliğinden sonra ortaya çıkıyor.

Şimdiye kadar denediğim yöntemler:
- Güvenli Modda başlatmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım.
- Windows Kurtarma Ortamı üzerinden başlangıç onarımını denedim, sonuç alamadım.
- Komut istemiyle `chkdsk` ve `bootrec` komutlarını çalıştırdım.

Bu sorunla ilgili başka hangi yöntemleri deneyebilirim? Özellikle şu konularda önerilerinizi bekliyorum:
- BIOS/UEFI ayarlarında değişiklik yapmam gerekiyor mu?
- SATA veya NVMe sürücülerle ilgili olası sorunlar nasıl çözülebilir?
- Windows’u yeniden kurmadan bu hatayı düzeltmek mümkün mü?

Deneyimlerinizi ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

BIOS'ta SATA modunun AHCI olarak ayarlandığından emin olun. Eğer RAID modundaysa, bu hatayı alabilirsiniz.

Windows Kurtarma Ortamı'nda Komut İstemi'ni açıp `bootrec /fixmbr` ve `bootrec /fixboot` komutlarını çalıştırmayı deneyin. Bu genelde boot sorunlarını çözer.

Son yapılan bir Windows güncellemesi bu hataya neden olmuş olabilir. Güncellemeyi kaldırmak için Güvenli Modda 'Son Güncellemeleri Kaldır' seçeneğini deneyin.

NVMe SSD kullanıyorsanız, anakartınızın sürücü güncellemelerini kontrol edin. Ayrıca, yanlış sürücülerin yüklenmiş olabileceğini de göz önünde bulundurun.

Güvenli Modda açılmıyorsa, BIOS üzerinden Secure Boot'u geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu bazen çözüm olabilir.

Eğer diskteki dosyalarınızın bozulduğundan şüpheleniyorsanız, harici bir sistemden disk kontrolü yapmayı deneyin. Örneğin, Linux Live CD ile disk taraması yapabilirsiniz.

Eğer sorun hala devam ediyorsa, Windows'un Sistem Geri Yükleme seçeneğini kullanarak sisteminizi önceki bir noktaya döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Başka bir sistemde Windows Kurulum USB'si hazırlayın ve bu USB üzerinden onarım seçeneklerini çalıştırmayı deneyin.

Anakartın BIOS güncellemelerini kontrol edin. Eski bir BIOS sürümü, disk uyumluluğu ile ilgili sorunlara neden olabilir.

Disk bağlantı kablolarınızı kontrol edin. SATA veya NVMe kablolarında bir problem varsa bu hata sıkça görülebilir.

Windows Kurtarma Ortamı'ndan 'Beni Kurtar' seçeneğini kullanarak tüm dosyaları yedekleyip temiz kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Son çare olarak farklı bir disk takarak Windows Kurulumunu deneyin. Diskin kendisinde donanımsal bir sorun olabilir.

Yeni Konular

Geri