Windows 11'de SSUDBus.sys Hatası

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanırken "SSUDBus.sys" hatası alıyorum ve bu durum bilgisayarın mavi ekran vermesine neden oluyor. Özellikle bilgisayarı açarken veya uyku modundan çıkartırken bu hata sıkça karşıma çıkıyor.

Bu konuda denediğim bazı yöntemler:
- Grafik ve depolama sürücülerini güncelledim.
- Sistem dosyalarını kontrol etmek için `sfc /scannow` komutunu çalıştırdım.
- Windows Güncellemeleri'ni kontrol ettim.

Ancak sorun hala devam ediyor. Bu hatanın kaynağı ne olabilir ve çözmek için başka neler yapabilirim? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Bu hata genellikle Samsung USB sürücüleriyle ilgilidir. Samsung sürücülerinizi kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

BIOS ayarlarınızda USB 3.0 modunu 'Auto' yerine 'Enabled' olarak ayarlayın. Bu bazen sürücülerin daha kararlı çalışmasını sağlar.

SSUDBus.sys hatası genelde eski veya uyumsuz sürücülerden kaynaklanır. Tüm USB aygıt sürücülerinizi güncelleyin ve sisteminizi yeniden başlatın.

Windows'un güvenli modunda başlatıp, SSUDBus.sys dosyasını kaldırmayı deneyin. Daha sonra ilgili sürücüyü yeniden yükleyebilirsiniz.

Windows Update üzerinden tüm sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eksik güncellemeler bu tür hatalara neden olabilir.

Samsung SSD kullanıyorsanız, Samsung Magician yazılımını indirerek firmware güncellemelerini kontrol edin.

Eğer hata bir güncelleme sonrası başladıysa, 'Son Güncellemeleri Kaldır' seçeneğini kullanarak geri dönmeyi deneyebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisi'ni açıp sorunlu sürücüyü tespit edin ve devre dışı bırakmayı deneyin. Daha sonra üretici sitesinden güncel sürücüyü indirin.

SSUDBus.sys hatasının çözümü için 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutunu da çalıştırmayı deneyin. Sistem dosyalarını onarabilir.

Alternatif olarak, mavi ekran hatasını analiz etmek için 'BlueScreenView' gibi bir yazılım kullanabilirsiniz. Hatanın kaynağını daha net görebilirsiniz.

USB cihazlarınızı teker teker çıkarıp sistemi test edin. Belirli bir cihaz bu hataya neden oluyor olabilir.

Yeni Konular

Geri