Windows 11'de Windows 10 Görev Çubuğu Nasıl Kullanılır?

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'in yeni görev çubuğu tasarımına alışamadım ve Windows 10'da olduğu gibi klasik bir görev çubuğu kullanmak istiyorum. Windows 10 görev çubuğunu Windows 11'e nasıl geri getirebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var.

Denediğim bazı yöntemler:
- Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde değişiklik yapmak
- Üçüncü parti yazılımlar kullanmak

Ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Sizden şu konularda yardım bekliyorum:
- Windows 10 görev çubuğunu Windows 11'e eklemenin kesin ve güvenilir bir yolu var mı?
- Bu işlemi yaparken sistem kararlılığını bozmadan nasıl ilerleyebilirim?
- Üçüncü parti yazılım önerileriniz var mı?

Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Windows 10 görev çubuğunu geri getirmek için 'StartAllBack' veya 'ExplorerPatcher' gibi üçüncü parti yazılımları kullanabilirsiniz. Bunlar güvenilir ve kullanımı kolaydır.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak eski görev çubuğuna geçebilirsiniz. Ancak bu yöntem risklidir ve dikkatli olmanızı öneririm. Yedek almayı unutmayın.

Benzer bir sorunu 'RetroBar' yazılımını kullanarak çözdüm. Eski Windows görev çubuğunu simüle ediyor ve oldukça stabil çalışıyor.

Üçüncü parti yazılım yerine Windows 11'in ayarlarından görev çubuğunu sola hizalayabilirsiniz. Bu, eski tasarıma biraz daha yakın hissettiriyor.

Eğer yazılım kullanmak istemiyorsanız, PowerShell üzerinden bazı komutlarla eski görev çubuğu özelliklerini aktif hale getirebilirsiniz. Ancak bu yöntemin her zaman çalışmadığını unutmayın.

StartIsBack gibi yazılımlar eski görev çubuğu deneyimini sunuyor. Ayrıca Başlat menüsünü de eski görünümüne çevirebilirsiniz.

ExplorerPatcher oldukça popüler bir araç. Ücretsiz olması da avantaj. Görev çubuğunu özelleştirme konusunda çok iyi bir deneyim sunuyor.

Kayıt defterini düzenlemek istemiyorsanız, üçüncü parti bir yazılım en güvenli seçenektir. Start11 gibi ücretli yazılımlar da tercih edilebilir.

Bazı yazılımlar görev çubuğunu geri getirirken sistem kaynaklarını fazla tüketebilir. Hafif bir alternatif arıyorsanız, RetroUI öneririm.

Görev çubuğunu eski haline döndürmek için bir yedekleme yazılımı kullanarak önce sistem yedeği almanızı öneririm. Her ihtimale karşı güvenli olur.

Klasik görev çubuğunu geri getirmek için ExplorerPatcher'ın GitHub sayfasından en son sürümünü indirip deneyebilirsiniz. Kullanıcı dostu bir arayüzü var.

Windows 10 görev çubuğunu Windows 11'e entegre etmek için yapılan yöntemlerin çoğu sistem dosyalarını değiştirebilir. İleriye dönük uyumluluk sorunları yaşamamak için üçüncü parti araçlarla dikkatli olun.

Yeni Konular

Geri