Windows Tuşu Çalışmıyor: Çözüm Önerileri ve Deneyimler

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 11 kullanıyorum ancak birkaç gündür "Windows" tuşu hiç tepki vermiyor. Ne Başlat Menüsü'nü açabiliyorum ne de kısayollar (örneğin Windows + D) çalışıyor. Klavyemi başka bir bilgisayarda denedim ve orada sorunsuz çalışıyor, yani sorun klavyede değil gibi görünüyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Başına gelen varsa ya da bir fikri olan, lütfen paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler!

Merhaba Casper,

Bu durum genellikle bir yazılım sorunu olabilir. İlk olarak, klavye sürücülerini güncellemeyi denedin mi? Aygıt Yöneticisi'nden klavyeni bulup sürücüyü kaldırarak yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Ayrıca, bazı durumlarda "Windows Tuşu Kilidi" özelliği olan klavyelerde bu tuş yanlışlıkla devre dışı bırakılmış olabilir. Klavyende böyle bir tuş ya da mod var mı kontrol et.

Selam Casper,

Benzer bir sorun yaşamıştım. Windows 11'de bazen grup ilkesi ayarları (Group Policy) veya Kayıt Defteri (Registry) üzerinde yapılan değişiklikler bu soruna yol açabiliyor.

Çözüm olarak şunu yapabilirsin:
1. Windows + R tuş kombinasyonuyla Çalıştır'ı aç.
2. "regedit" yazıp Enter'a bas.
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout yolunu takip et.
4. Eğer "Scancode Map" adında bir değer görürsen, onu sil ve bilgisayarı yeniden başlat.

Umarım sorunun çözülür!

Merhaba,

Sorun bir sistem güncellemesinden sonra mı başladı? Eğer öyleyse, güncellemeler sırasında bazı ayarlar bozulmuş olabilir. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Gider bölümüne gidip "Klavye" seçeneğini çalıştırmanı öneririm. Ayrıca, Başlat Menüsü'ne ulaşmak için alternatif bir yol olarak ekran klavyesini kullanabilirsin. Bu, sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamana yardımcı olabilir.

Casper, merhaba!

Bir önerim de farklı bir kullanıcı hesabında oturum açmayı denemen. Eğer sorun diğer hesapta yoksa, kendi kullanıcı hesabındaki profil ayarlarında bir sorun olabilir. Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup orada denemek, sorunun kaynağını bulmada yardımcı olacaktır.

Benzer bir problemde "Windows Hizmetlerini" kontrol etmem gerekmişti. Bunun için:
1. Çalıştır (Windows + R) aç ve "services.msc" yaz.
2. "Human Interface Device Service" hizmetinin durumu "Çalışıyor" mu kontrol et. Eğer çalışmıyorsa, sağ tıklayıp "Başlat" seçeneğini seçebilirsin.

Bunu dene, bazen bu tarz basit ayarlar gözden kaçabiliyor.

Selamlar,

Ayrıca, üçüncü parti yazılımların (örneğin, oyun klavye yazılımları) bazı klavye tuşlarını devre dışı bırakabildiğini de unutma. Bilgisayarında bu tür bir yazılım çalışıyor olabilir. Görev Yöneticisi'ni açıp (Ctrl + Shift + Esc) başlangıçta çalışan programları kontrol etmeni öneririm. Gereksiz olanları kapatmayı deneyebilirsin.

Yeni Konular

Geri