XmotionV3 Kartı Laptopa Taktıktan 5 Saniye Sonra Algılamamaya Başlıyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

XmotionV3 kartını laptopuma USB üzerinden bağladıktan yaklaşık 5 saniye sonra kart algılanmamaya başlıyor. Cihaz önce normal şekilde tanınıyor, ancak kısa bir süre sonra bağlantı kopuyor gibi görünüyor. Bu sorunla ilgili neler yapabilirim? Driver, güç yönetimi veya başka bir donanım problemi olabilir mi?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Enes, USB güç yönetim ayarlarını kontrol et. Windows'ta aygıt yöneticisinden ilgili USB portunun güç tasarruf modunun kapalı olduğundan emin ol.

Benzer bir sorun yaşamıştım, USB kablosunu değiştirerek bağlantıyı test et. Kalitesiz kablolar veri aktarımında sorun yaratabiliyor.

Çözüm
XmotionV3'ü başka bir laptop veya bilgisayarda test etmeyi denedin mi? Eğer başka bir cihazda düzgün çalışıyorsa sorun laptopta olabilir.

Windows üzerinde "Aygıt Yöneticisi"ni kontrol ederek, bağlantı koptuğunda cihazın hala listede görünüp görünmediğine bakabilirsin. Belki sistem kararlı bir bağlantı kuramıyor.

Antivirüs veya güvenlik yazılımlarının cihaza erişimi engellemediğinden emin ol. Bazı yazılımlar USB cihazlarını güvenlik nedeniyle devre dışı bırakabiliyor.

XmotionV3'ün kendi kılavuzunu kontrol et. Bazen cihazın kullanım talimatlarında özel bir adım belirtilmiş olabiliyor.

USB portunun bağlantı kararlılığını kontrol etmek için bir USB test cihazı kullanabilirsin. Bu cihazlar voltaj ve akımı ölçerek sorunları tespit etmene yardımcı olur.

Geri