11. Sınıf YKS Başlangıcı İçin Geç Mi?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, 11. sınıfta YKS'ye çalışmaya başlamak için geç mi kaldım? Kimileri 9. sınıftan itibaren başlamanın daha doğru olduğunu söylüyor. Fakat yoğun bir şekilde çalışmaya henüz başlıyorum ve bazı konularda eksikliklerim var. Bu durumda ne yapmalıyım? Başlayanlar için tavsiyeler ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sizce doğru bir başlangıç planı nasıl olmalı?

Bence hiç de geç değil. 11. sınıfta ciddi bir şekilde başlamak, konuları kavrayıp 12. sınıfta yoğun tekrar yapabilmek için ideal. Önemli olan düzenli bir plan oluşturmak.

Ben 11. sınıfta başladım ve kazandım. 9. sınıftan başlayanlar elbette avantajlı ama düzenli çalışırsan sen de rahatça yetişirsin. Moralini bozma.

Geç kalmadın. Ama vakit kaybetmeden her gün düzenli çalışmaya başlamalısın. Öncelikle temel konuları oturtmanı öneririm.

Planlı bir şekilde ilerlersen gayet başarılı olabilirsin. Teknoloji yardımıyla, örneğin uygulamalarla ders çalışmayı daha eğlenceli hale getirebilirsin.

YKS bir maraton. Senin hızını doğru ayarlaman gerekiyor. 11. sınıfta başlamak geç değil ama çok sıkı bir tempoya girmelisin.

Başlangıç noktasından çok, ne kadar verimli çalıştığın önemli. Haftalık bir plan yap ve buna uymaya çalış.

Benim fikrim, eğer sağlam bir temel oluşturabilirsen hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın. Temelden başla.

Geri