AMD Ryzen 3100 Hackintosh Nasıl Kurulur?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Hackintosh dünyasına girmek isteyen AMD Ryzen 3100 kullanıcıları için bu tartışmayı başlatıyorum. Ryzen 3100 işlemcisinde macOS kurulumu yapmak mümkün mü? Eğer yaptıysanız, hangi yöntemleri kullandınız, hangi macOS sürümünü tercih ettiniz? Ayrıca karşılaştığınız sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi verir misiniz? EFI dosyaları, kernel patch'leri ve kext önerileriniz nelerdir? Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşarak bu konuda diğer kullanıcılara yardımcı olabilirsiniz.

Ryzen 3100 için Hackintosh kurulumu yaparken OpenCore bootloader kullanmanızı öneririm. EFI yapılandırmasında özellikle SMBIOS ayarlarına dikkat edin.

Benim deneyimimde macOS Catalina daha uyumlu çalıştı. BIOS ayarlarında SMT'yi kapatarak sorun yaşama ihtimalini azaltabilirsiniz.

EFI dosyalarınız için GitHub'da birçok kaynak bulabilirsiniz. AMD için hazırlanmış EFI şablonlarını kullanabilirsiniz, ama donanımınıza özel düzenlemeler yapmanız gerekebilir.

Kernel patching ve AMD için gerekli kext'ler konusunda Dortania'nın rehberine göz atabilirsiniz. Çok detaylı bir kaynak.

MacOS Ventura'da başarıyla çalıştırdım. Ama Ethernet kext'ini bulmak biraz zaman alabiliyor, dikkat edin.

OC Validate kullanarak EFI dosyanızı kontrol edin. Hatalı ayarları düzeltmezseniz boot ekranında kalabilirsiniz.

Ben Ryzen 3100 ile Big Sur kurdum. Ancak USB haritalama işlemini doğru yapmanız çok önemli, yoksa USB cihazlarınız çalışmaz.

Monterey sürümü de Ryzen 3100 ile sorunsuz çalışıyor. Ama VirtualSMC ve Lilu kext'lerini güncel tutmayı unutmayın.

Kendi deneyimlerime göre, BIOS güncellemesi yapmadan Hackintosh kurmamanızı öneririm. En son sürümü yükleyin.

Kurulum sonrası performans için SMBIOS olarak iMacPro1,1 seçmek benim için en iyi sonucu verdi.

Geri