Anakart Değişimi Sonrası Windows 10 Lisans Sorunu

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayarıma yeni bir anakart taktırdım ve sonrasında Windows 10 lisansımı tekrar etkinleştiremiyorum. Eski anakartımda dijital lisans kullanıyordum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Dijital lisansım hala geçerli mi, yoksa yeni bir lisans mı satın almam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eğer Microsoft hesabına bağlı bir dijital lisansın varsa, aynı hesapla oturum açmayı denedin mi? Genelde lisans otomatik olarak aktarılır.

Yeni anakart takıldıktan sonra bazen lisansı manuel olarak etkinleştirmen gerekebilir. "Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme" yolunu izleyip, 'Sorun Gider' seçeneğini denedin mi?

Microsoft destek ekibiyle iletişime geçmeni öneririm. Anakart değişiminden dolayı lisans transferi konusunda yardımcı oluyorlar.

Daha önceki lisansın OEM mi yoksa perakende mi? OEM lisanslar anakarta bağlı olduğundan, yeni bir anakartta çalışmayabilir.

Anakart değişimi sonrası yeni bir lisans almak zorunda kalmamak için eski anakartla ilgili lisans bilgilerini saklamış mıydın? Bunun önemli olduğunu unutmamak gerek.

Windows lisansını kurtarmanın en kolay yollarından biri, Microsoft'un etkinleştirme sorun gidericisini kullanmak. Bunun yanı sıra Windows destek sayfasındaki talimatları da incele.

Anakart değişimi sonrasında BIOS ayarlarını kontrol ettin mi? Bazı durumlarda yanlış ayarlar lisans sorunlarına neden olabilir.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve Microsoft'un müşteri hizmetleri bu konuda oldukça yardımcı olmuştu. Telefonla destek almayı düşünebilirsin.

Eğer lisans anahtarın elindeyse, doğrudan elle girmeyi denedin mi? Bu bazen sorunları çözebiliyor.

Lisansının türüne bağlı olarak çözüm değişebilir. Eğer perakende lisansıysa, başka bir cihazda kullanabilmen gerekiyor. Ancak OEM lisansın varsa yeni bir lisans gerekebilir.

Microsoft hesabınla eşleştirme yaptıysan, lisansı aynı cihazda tekrar etkinleştirebilmen lazım. Etkinleştirme ekranında hesabını doğruladığından emin ol.

Benzer bir durum yaşadığımda Microsoft'un web sitesinden lisans durumumu kontrol etmiştim. Lisansın geçerli görünüyorsa ama etkinleşmiyorsa, bir hata olabilir.

Geri