Bilgisayarda ses gelmeme sorunu

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 10 yüklü bilgisayarımda bir anda ses gitmeye başladı. Kulaklık takılı değil, hoparlörlerin kablolarını kontrol ettim ama sorun çözülmedi. Ses sürücüsünü güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım ama sonuç aynı. Bu konuda daha önce tecrübesi olan var mı? Özellikle ses sürücüsü veya donanım kaynaklı olabilecek sorunları nasıl test edebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Benzer bir problem yaşamıştım. Sorun, Realtek ses sürücüsünde bir çakışma kaynaklıydı. Sürücüyü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Windows'un otomatik olarak yüklemesini bekledim, böylece düzeldi.
Merhaba, ses çıkmama sorununda genelde ilk olarak ses aygıtlarının doğru seçilip seçilmediğini kontrol etmelisiniz. Sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayıp 'Ses ayarlarını aç' seçeneğine tıklayın ve varsayılan aygıtın doğru olup olmadığını kontrol edin.

Benzer bir problem yaşamıştım. Sorun, Realtek ses sürücüsünde bir çakışma kaynaklıydı. Sürücüyü kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Windows'un otomatik olarak yüklemesini bekledim, böylece düzeldi.

Çözüm
Eğer ses sürücüsü ile ilgili bir problem olmadığını düşünüyorsanız BIOS ayarlarını da kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda ses donanımı BIOS'ta devre dışı bırakılmış olabilir.

Geri