DNS Sunucunuz Kullanılamıyor Olabilir?

Emre

GadgetEfsanesi
Bilgisayarımda internete bağlanmaya çalıştığımda 'DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir' hatası alıyorum. Bu hatanın çözümü için neler yapabileceğim hakkında yardım almak istiyorum. Bu sorun sık yaşanıyor ve kesin bir çözüm önerisi bulamadım. Sizden önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Ağ bağdaştırıcınızı sıfırlamak da işe yarayabilir. Komut İstemi'ne 'netsh winsock reset' yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Bu hatayı çözmek için ilk adım olarak DNS önbelleğini temizleyebilirsiniz. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp 'ipconfig /flushdns' komutunu kullanmayı deneyin.

Ağ bağdaştırıcınızı sıfırlamak da işe yarayabilir. Komut İstemi'ne 'netsh winsock reset' yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Çözüm
Modeminizi yeniden başlatarak bazen bu tür sorunları hızlıca çözebilirsiniz. Ayrıca, modeminize giriş yapıp DNS ayarlarını kontrol etmeyi unutmayın.

Antivirüs veya güvenlik duvarınızın DNS bağlantısını engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakın.

DNS adreslerini manuel olarak değiştirdiğinizden emin olun. Özellikle OpenDNS gibi alternatif DNS hizmetlerini deneyebilirsiniz.

Eğer DNS değişikliği veya önbellek temizleme işe yaramazsa, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir.

Evinizdeki diğer cihazların da aynı hatayı alıp almadığını kontrol edin. Eğer alıyorlarsa, sorun büyük ihtimalle modemde veya ISS'dedir.

Sorununuzu çözmek için ağ bağlantınızı sıfırlamak iyi bir fikir olabilir. Windows'ta Ayarlar > Ağ ve İnternet > Durum sekmesinden 'Ağ sıfırlama'yı deneyebilirsiniz.

DNS önbelleği temizlenmesine rağmen sorun devam ediyorsa, 'ipconfig /release' ve ardından 'ipconfig /renew' komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Geri