RTX 4080 Super sistemde ekran kartı görünmüyor?

Xanadu

GadgetEfsanesi
RTX 4080 Super ekran kartı yeni topladığım sistemimde görünmüyor. Ekran kartını taktım, güç bağlantılarını yaptım ve anakart BIOS'unu güncelledim. Ancak hem Windows'ta hem de BIOS'ta kart hiç algılanmıyor. Ekran kartı fanları çalışıyor ama görüntü alamıyorum. Bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemeliyim? Sistem özelliklerim: MSI Z790 anakart, 1000W PSU, i7-13700K işlemci. Tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.

Anakarttaki PCIe slotunu kontrol ettiniz mi? Belki de ekran kartı doğru şekilde oturmamış olabilir. Bir de BIOS'ta PCIe ayarlarını Gen 4 yerine Auto yapmayı deneyin.

Fanların çalışıyor olması kartın tamamen çalıştığını garanti etmiyor. Başka bir sistemde kartı deneme şansınız var mı? Donanımsal bir problem olabilir.

PSU'nuz yeterli gözüküyor ama bağlantıları tekrar kontrol edin. Ayrıca, bir CMOS sıfırlaması yapmayı deneyebilirsiniz, bazen bu tür sorunları çözüyor.

BIOS güncel demişsiniz, fakat BIOS'un ekran kartını algılaması için anakartın chipset driver'ını da yüklemeniz gerekebilir. Denediniz mi?

Kartı başka bir PCIe slotuna takmayı denediniz mi? Belki ilk slotta bir sorun vardır. Alternatif olarak eski bir ekran kartı ile test yaparak sorunun anakarttan mı karttan mı kaynaklandığını anlayabilirsiniz.

Windows'taki Aygıt Yöneticisi'nde 'Gizli Aygıtları Göster' seçeneğini açarak kartın listede olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Bazen bu yöntem işe yarayabiliyor.

Ekran kartını farklı bir monitör ve kabloyla test ettiniz mi? Görüntü alamama durumu bazen karttan değil, ekran veya kablodan kaynaklanabilir.

Ekran kartını başka bir PC'de deneyip çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz? Ayrıca anakartın güç bağlantıları tam oturmuş mu, kontrol edin.

Sorun çözülmezse BIOS'taki Secure Boot ve CSM ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bu ayarlar ekran kartının tanınmasını etkileyebilir.

Çözüm
Geri