Windows 11 0xc000000e Hatası Çözümü?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımı başlatmaya çalıştığımda ekranda aşağıdaki gibi bir hata alıyorum:

Kod:
PC'nizin/Aygıtınızın onarılması gerekiyor.
Gerekli aygıt bağlanmadı veya bu aygıta erişilemiyor.
Hata Kodu: 0xc000000e

Bu sorun genellikle önyükleme dosyalarındaki eksiklikler veya disk yapılandırmasıyla ilgili görünüyor. BIOS ayarlarına girdim, diski kontrol ettim, ancak bir sonuca ulaşamadım. Bu hatayı çözmek için hangi yöntemleri önerirsiniz? Özellikle daha önce benzer bir hata ile karşılaşıp çözüm bulmuş olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Teşekkürler!

Çözüm
Benzer bir sorun yaşadığımda, Windows kurulum medyası ile Boot Manager'ı yeniden yapılandırdım. bcdedit komutunu kullanarak önyükleme girdilerini kontrol edebilirsiniz.
Bu hatayı çözmek için Windows kurulum medyasını kullanarak bir 'Otomatik Onarım' yapmayı deneyebilirsin. USB veya DVD'den önyükleme yap ve 'Bilgisayarınızı Onarın' seçeneğine tıkla.

Hata kodu 0xc000000e genellikle bozuk bir önyükleme kaydını gösterir. Komut İstemi'nde bootrec /fixmbr ve bootrec /fixboot komutlarını çalıştırmayı deneyin.

BIOS/UEFI ayarlarını kontrol edin ve disk sürücünüzün doğru bir şekilde algılandığından emin olun. Ayrıca, SATA modunu AHCI olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşadığımda, Windows kurulum medyası ile Boot Manager'ı yeniden yapılandırdım. bcdedit komutunu kullanarak önyükleme girdilerini kontrol edebilirsiniz.

Çözüm
Alternatif olarak, bilgisayarınızdaki tüm harici aygıtları çıkararak yeniden başlatmayı deneyin. Bazen bağlantı sorunları hata koduna neden olabilir.

Geri