Windows 11 24H2'de WMIC Komutları Çalışmıyor

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 24H2 sürümüne güncelledikten sonra WMIC (Windows Management Instrumentation Command-line) komutlarını çalıştıramıyorum. 'Komut bulunamadı' hatası alıyorum. Bunun yerine kullanılabilecek alternatif yöntemler veya bu sorunu çözmek için bir yol var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Microsoft, WMIC aracını artık devre dışı bıraktı. Bunun yerine PowerShell'deki CIM cmdlet'lerini kullanabilirsiniz. Örneğin, 'Get-CimInstance' komutunu deneyebilirsiniz.

Çözüm
Aynı sorunla karşılaştım. PowerShell kullanmayı öğrendiğinizde WMIC'den çok daha güçlü olduğunu göreceksiniz. 'Get-WmiObject' veya 'Get-CimInstance' ile işinizi çözebilirsiniz.

WMIC artık resmi olarak kullanımdan kalktı. Eğer hâlâ bu araca ihtiyacınız varsa, eski bir Windows sürümünde sanal makine kullanmayı düşünebilirsiniz.

Sorununuzla ilgili olarak, eski komutları kullanmaya çalışmak yerine, Microsoft Docs üzerinden PowerShell için yeni yöntemleri öğrenmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer WMIC aracına erişmek zorundaysanız, eski sürümlerdeki bir Windows yükleme diski oluşturup sanal bir ortamda çalıştırabilirsiniz.

Windows'un yeni sürümlerinde WMIC'in olmaması, daha modern ve güvenli araçlara geçişi teşvik ediyor. CIM cmdlet'lerini denediniz mi?

Alternatif olarak, birçok sistem bilgisi yazılımı, WMIC ile yapacağınız işleri GUI üzerinden yapmanızı sağlar. Örneğin HWiNFO veya Speccy.

WMIC'i tekrar çalıştırmak istiyorsanız, eski bir Windows sürümüne geri dönmek dışında bir seçenek yok. Ancak bu, önerilmez.

Microsoft, WMIC'i devre dışı bıraktı çünkü artık güvenlik açıklarına neden oluyordu. Yeni alternatifleri daha güvenilir bulacaksınız.

PowerShell'i kullanmaya başlamanız gerekiyor. Eski araçlar yavaş yavaş kaldırılıyor ve PowerShell ile daha fazlasını yapabilirsiniz.

Geri