Windows 11 Ekran Yansıtma Çalışmıyor

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 kullanıyorum ve ekranımı kablosuz bir cihaz ya da HDMI kablosu ile yansıtmaya çalıştığımda başarısız oluyorum. Cihaz bağlantıyı görüyor ama ekran bir türlü yansımıyor. Tüm sürücüler güncel görünüyor ve cihazlar birbirine uyumlu. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? Adım adım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Ekran yansıtma sorunları genellikle Wi-Fi Direct ya da Miracast uyumluluğu ile ilgilidir. İlk olarak, cihazınızın Miracast destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 'dxdiag' komutunu çalıştırarak detayları görebilirsiniz.
Ekran yansıtma sorunları genellikle Wi-Fi Direct ya da Miracast uyumluluğu ile ilgilidir. İlk olarak, cihazınızın Miracast destekleyip desteklemediğini kontrol edin. 'dxdiag' komutunu çalıştırarak detayları görebilirsiniz.

Çözüm
HDMI bağlantılarında sorun yaşıyorsanız, kabloyu başka bir cihazda test edin. Ayrıca, 'Ayarlar -> Sistem -> Ekran' sekmesinden bağlantıyı manuel olarak yapmayı deneyin.

Kablosuz bağlantılarda, cihazların aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca, modem yazılımınızı güncellemeyi unutmayın.

Windows Özellikleri'ni kontrol ederek Miracast ve Kablosuz Ekran desteğinin etkin olduğundan emin olun. Bunun için 'Ayarlar -> Uygulamalar -> İsteğe Bağlı Özellikler' bölümünü kontrol edin.

Bağlantı sorunlarını gidermek için, Windows'un yerleşik 'Sorun Giderme' aracını çalıştırabilirsiniz. Bu araç, genellikle ekran bağlantısı ile ilgili sorunları otomatik olarak algılar ve düzeltir.

Ekran yansıtmayı devreye sokmadan önce kablosuz cihazın firmware'ini kontrol edin. Özellikle TV ya da harici ekranlar için güncellemeler önemli.

Ayarlar -> Sistem -> Ekran kısmında 'Birden Fazla Ekran' seçeneğini etkinleştirerek ekranı yansıtmayı tekrar deneyin. Varsayılan olarak bu seçenek kapalı olabilir.

Ekran yansıtma sırasında antivirüs ya da güvenlik yazılımlarının bu işlemi engellemediğinden emin olun. Özellikle üçüncü parti yazılımlar bazen sorun çıkarabilir.

Bağlantıyı tamamen sıfırlamak için her iki cihazı da yeniden başlatmayı deneyin. Ayrıca, ağ bağlantısını sıfırlamak da sorunu çözebilir.

Eğer tüm yöntemler işe yaramazsa, BIOS ayarlarında 'Intel Graphics Multi-Monitor' özelliğinin açık olduğundan emin olun. Bu özellik bazı sistemlerde gereklidir.

Geri