Windows 11 Sistem Gereksinimleri Karşılanmıyor Hatası

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarıma Windows 11 kurmak istediğimde "Sistem gereksinimleri karşılanmıyor" hatası alıyorum. Özellikle TPM 2.0 ve Secure Boot ile ilgili sorunlar olabileceğini düşünüyorum. Sistemim oldukça yeni ve gereksinimleri karşılıyor gibi görünüyor, ama bir türlü kurulum yapamıyorum.

Şu ana kadar denediklerim:
- BIOS üzerinden TPM ve Secure Boot'u etkinleştirdim.
- Microsoft'un PC Health Check aracını kullandım, ancak detaylı bilgi alamadım.
- Windows 11 ISO dosyasıyla kurulum yapmayı denedim.

Bu sorunu çözmek için başka hangi yolları deneyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

BIOS'ta TPM'nin aktif olduğundan emin olun. Intel işlemcilerde 'PTT', AMD işlemcilerde 'fTPM' olarak geçiyor. Bu ayarları kontrol edin.

Secure Boot'u etkinleştirdiğinizden emin olun. Ayrıca, BIOS'taki boot modunun UEFI olduğundan emin olmalısınız.

Microsoft'un resmi Media Creation Tool aracıyla USB oluşturmayı deneyin. Bu araç, gereksinimleri karşılamayan sistemlerde bazen işe yarayabiliyor.

Eğer sisteminiz gereksinimleri karşılıyorsa, BIOS'u güncellemeyi deneyin. Eski BIOS sürümleri Windows 11 için uyumsuzluk yaratabiliyor.

Rufus gibi bir araç kullanarak, sistem gereksinimlerini atlayan bir Windows 11 yükleme USB'si oluşturabilirsiniz. Ancak bu yöntemin riskli olabileceğini unutmayın.

PC Health Check aracından yeterli bilgi alamadıysanız, WhyNotWin11 adlı üçüncü parti bir yazılım kullanarak detaylı analiz yapabilirsiniz.

Windows 11'e geçmek için önce Windows 10'u yükleyip ardından yükseltme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem bazen işe yarıyor.

USB'den kurulum yaparken ISO dosyasının doğru sürümde olduğundan emin olun. Eski bir ISO dosyası uyumluluk hatalarına neden olabilir.

Eğer TPM ve Secure Boot açık olmasına rağmen hata alıyorsanız, BIOS'ta varsayılan ayarları yükleyip tekrar kontrol edin.

Gereksinimleri karşılayan bir bilgisayara sahipseniz, donanımların doğru bağlandığından ve çalıştığından emin olun. Özellikle NVMe SSD'ler sorun yaratabilir.

Microsoft’un TPM ve Secure Boot’u zorunlu kıldığı için, BIOS ayarlarında 'Legacy' modu kapatıp tamamen UEFI’ye geçiş yapmayı deneyin.

Son çare olarak, TPM ve Secure Boot gereksinimlerini devre dışı bırakan özel ISO dosyalarını kullanabilirsiniz. Ancak güvenlik risklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Yeni Konular

Geri