Windows 11 Sistem Masaüstüne Geçmiyor?

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımı açtıktan sonra oturum açma ekranını geçebiliyorum ancak sistem masaüstüne geçmiyor. Siyah bir ekran görünüyor veya bazen fare imleci ile kalıyorum. Farklı modlarda denememe rağmen sorunu çözemedim.

Bu sorunu daha önce yaşamış olanlar veya çözüm yollarını bilenler yardımcı olabilir mi? Adım adım bir çözüm süreci paylaşırsanız çok sevinirim. 😊

Teşekkürler!

Bu sorun genellikle ekran kartı sürücülerinden kaynaklanır. Güvenli modda başlatmayı deneyin ve ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyin.

Siyah ekran sorunu için explorer.exe'nin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Görev Yöneticisi'ni açıp 'Yeni Görev' üzerinden `explorer.exe`yi başlatmayı deneyebilirsiniz.

Windows kurtarma ortamında sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz. Sorun, yakın zamanda yapılan bir güncellemeden kaynaklanıyor olabilir.

Çözüm
Güvenli modda başlatarak başlangıç programlarını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bazen üçüncü parti yazılımlar siyah ekrana neden olabilir.

Eğer ekran kartı değişikliği yaptıysanız, eski sürücüyü tamamen kaldırmadan yenisini yüklememiş olabilirsiniz. DDU aracı ile temiz kurulum yapın.

CMD'de sfc /scannow ve ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını çalıştırarak sistem dosyalarını onarabilirsiniz.

Geri