Windows 11 Verimlilik Modu Tamamen Nasıl Kapatılır?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, Windows 11 işletim sisteminde Verimlilik Modu'nun bazı uygulamalar için otomatik devreye girdiğini fark ettim. Ancak bu modu tamamen kapatmak istiyorum. Görev Yöneticisi üzerinden kapatma işlemi yapsam da, bazı uygulamalar yeniden başlatıldığında tekrar aktif oluyor. Bu modu kalıcı olarak kapatmak mümkün müdür? Adım adım nasıl yapılacağına dair yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Verimlilik Modu'nu kalıcı olarak kapatmak için Görev Yöneticisi'nden ilgili uygulamanın üzerine sağ tıklayıp 'Verimlilik Modu' seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca, bu ayarı grup politikaları üzerinden kontrol etmeniz gerekebilir.
Verimlilik Modu'nu kalıcı olarak kapatmak için Görev Yöneticisi'nden ilgili uygulamanın üzerine sağ tıklayıp 'Verimlilik Modu' seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca, bu ayarı grup politikaları üzerinden kontrol etmeniz gerekebilir.

Çözüm
Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit.msc) kullanarak bu tür enerji tasarrufu ayarlarını yönetebilirsiniz. 'Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Sistem' altındaki ayarları kontrol edin.

Eğer Home sürümü kullanıyorsanız, Regedit ile ilgili anahtarları düzenlemeniz gerekebilir. 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\' yolunu kontrol edin.

Verimlilik Modu genellikle Windows tarafından otomatik olarak devreye sokulur. Ayarlar > Sistem > Güç ve Pil bölümünü kontrol ederek 'Enerji Tasarrufu' seçeneğini kapatmayı deneyebilirsiniz.

Kullanıcı Profili üzerinden bu ayarı kapatabilirsiniz. Yeni bir kullanıcı profili oluşturarak deneyin, bu bazen varsayılan ayarların üstesinden gelir.

Komut İstemi veya PowerShell kullanarak Verimlilik Modu'nun tamamen devreye girmesini engelleyebilirsiniz. İlgili komutları araştırıp uygulayın.

BIOS ayarlarından işlemci enerji tasarruf özelliklerini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu, Verimlilik Modu'na destek sağlayan altyapıyı kapatır.

Bazı üçüncü parti uygulamalar, örneğin MSI Afterburner veya Throttlestop, işlemci performans ayarlarını optimize etmek için kullanılabilir.

Regedit dışında, MSCONFIG üzerinden başlangıç ayarlarını kontrol edip Verimlilik Modu ile ilgili servisleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Geri