Windows 11'de Toplu Yazdırma Sorunu

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'e geçtiğimden beri toplu yazdırma işlemlerinde sıkıntılar yaşıyorum. Özellikle birden fazla PDF dosyasını aynı anda yazdırmak istediğimde yazdırma kuyruğu takılıyor ve bazen yazıcı tamamen tepki vermiyor. Yazıcımın sürücülerini güncelledim ve farklı yazıcılarla denedim ama sorun devam ediyor. Yazdırma kuyruğunu temizlemek ve yazıcı hizmetini yeniden başlatmak çözüm gibi görünüyor ama her seferinde bu işlemi yapmak çok yorucu.

Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulmuş olan var mı? Farklı bir ayar, üçüncü parti bir yazılım ya da başka bir yöntem bilenlerden yardım bekliyorum.

Teşekkürler!

Ben de benzer bir sorun yaşadım. Yazıcı sürücülerini yeniden kurmayı denediniz mi? Ayrıca Windows 11'in yazdırma için kullandığı varsayılan yazdırma yöntemlerini değiştirmek bazen işe yarıyor.

Sorunun kaynağı yazıcı kuyruk hizmeti olabilir. Denetim Masası'ndan bu hizmeti manuel olarak yeniden başlatmayı deneyin, ya da sorunu çözmek için bir betik hazırlayabilirsiniz.

PDF dosyalarını yazdırmadan önce tek bir dosyada birleştirmek için ücretsiz bir PDF birleştirme aracı kullanabilirsiniz. Bu, yazdırma kuyruğunu daha stabil hale getirebilir.

Toplu yazdırma için "Print Conductor" gibi bir üçüncü parti yazılım kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu tür yazılımlar genelde daha stabil çalışıyor.

Windows 11'de yazdırma sorunları bazen Windows Update ile çözülüyor. En son güncellemeleri kontrol ettiniz mi? Ayrıca, sistem dosyalarını kontrol etmek için sfc /scannow komutunu çalıştırabilirsiniz.

Yazdırma kuyruğu sorunu sık yaşıyorsanız, yazıcı sürücüsünü tamamen kaldırıp Windows'un kendisinin yazıcıyı tanımasını sağlayabilirsiniz. Bazen üretici sürücüleri yerine genel sürücüler daha stabil oluyor.

Toplu yazdırma sırasında antivirüs programınızın yazdırma işlemlerini engelleyip engellemediğini kontrol edin. Bazen bu da bir sorun yaratabiliyor.

Aynı sorunu ben de yaşadım ve çözüm olarak tüm yazıcı sürücülerimi kaldırıp yeniden yükledim. Özellikle eski sürücüler bazen bu tür problemlere neden olabiliyor.

Alternatif olarak, yazıcınızı farklı bir USB portuna bağlamayı deneyin. Bazen donanım bağlantıları bile bu tür sorunlara sebep olabiliyor.

Merhaba, ben bu sorunu "Universal Print" özelliğini kullanarak çözdüm. Eğer yazıcınız destekliyorsa bulut tabanlı bir yazdırma hizmeti kullanabilirsiniz.

Sorunun yazıcı ayarlarından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Yazıcınızın gelişmiş ayarlarını kontrol edin, özellikle "Rasgele Erişim Belleği" (RAM) ayarları ile ilgili bir problem olabilir.

Denetim Masası'ndaki "Cihazlar ve Yazıcılar" bölümünden yazıcınızı kaldırıp yeniden eklemeyi deneyin. Bu genelde benim işime yarıyor.

Yeni Konular

Geri