Windows Update Çalışmıyor: Sorun Giderme ve Çözüm Önerileri

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows Update çalışmıyor ve güncellemeleri denetlerken sürekli hata alıyorum. İnternet bağlantımı kontrol ettim, yeniden başlattım ama sorun çözülmedi. Hata kodu veya mesajı da tam olarak net değil, sadece "Güncelleştirmeler indirilemedi" uyarısı alıyorum.

Bu sorunu yaşayan var mı? Aşağıdaki konularda yardımınıza ihtiyacım var:
- Windows Update'in tekrar çalışması için önerileriniz nelerdir?
- Update sorunlarını çözmek için kullanabileceğim herhangi bir araç veya komut var mı?
- Bu sorun genelde hangi sebeplerle oluşur ve nasıl engellenir?

Deneyimlerinizi ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Windows Update Sorun Giderici aracını çalıştırmayı deneyin. Bu araç genelde güncelleme ile ilgili hataları tespit edip düzeltebiliyor.

Komut istemcisine şu komutları sırayla yazmayı deneyin: `net stop wuauserv`, `net stop bits`, ardından `net start wuauserv` ve `net start bits`. Bu, güncelleme hizmetlerini yeniden başlatır.

C:\Windows\SoftwareDistribution klasörünü temizleyerek güncelleme dosyalarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ardından tekrar güncelleme kontrolü yapın.

Windows Update ile ilgili sorun yaşıyorsanız, 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' ve ardından 'sfc /scannow' komutlarını çalıştırmayı deneyin.

Güncelleme yaparken bir VPN kullanıyorsanız, kapatmayı deneyin. Bazen VPN bağlantıları Windows Update'i engelleyebiliyor.

Anakart sürücülerinizi güncelleyin. Özellikle ağ sürücüleriniz eskiyse, Windows Update'in çalışmasını etkileyebilir.

Eğer bir hata kodu alıyorsanız, bu kodu Microsoft’un destek sayfasında arayarak daha spesifik çözümler bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızda yeterli depolama alanı olduğundan emin olun. Disk doluysa güncellemeler indirilemiyor olabilir.

Antivirüs yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakın ve güncellemeleri yeniden kontrol edin. Bazen antivirüs programları güncellemeleri engelleyebiliyor.

Microsoft'un Media Creation Tool aracını kullanarak manuel güncelleme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu araç genelde güncelleme sorunlarını çözüyor.

Bir çözüm olarak DNS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Örneğin, Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanarak tekrar deneyin.

Windows Update hizmetlerini kontrol etmek için Görev Yöneticisi'ni açın ve 'wuauserv' hizmetinin çalıştığından emin olun. Gerekirse yeniden başlatın.

Yeni Konular

Geri