10.000 TL Bütçe ile LGA1700 İşlemci Önerisi

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Elimde yaklaşık 10.000 TL bir bütçe var ve LGA1700 soketli bir işlemci almak istiyorum. Daha çok oyun oynuyorum ve bazen de video düzenleme işleri yapıyorum. Performans, fiyat/performans dengesi ve uyumlu anakart önerileriniz nelerdir? Ayrıca soğutucu ihtiyacı konusunda da fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selam, bu bütçede Intel Core i5-13600K çok iyi bir seçenek. Oyunlarda harika performans veriyor. Ancak iyi bir soğutucu almayı unutma, çünkü biraz ısınıyor.

Bence de i5-13600K mantıklı bir seçim, ancak video düzenleme için daha fazla çekirdek ihtiyacın olabilir. i7-13700F bütçeni biraz zorlayabilir ama uzun vadede değer.

Anakart olarak ASUS TUF Gaming serisine bakmanı öneririm. LGA1700 uyumlu ve fiyatları genelde makul.

Soğutucu olarak ise Arctic Freezer 34 eSports Duo oldukça iyi bir seçenek. Hem sessiz hem de verimli.

Eğer bütçeni biraz daha esnetirsen Intel Core i7-13700KF alabilirsin. Oyun ve iş yükleri için mükemmel bir performans sunar.

DDR4 mü DDR5 mi tercih edeceksin? Bu, anakart seçimini de etkiler. DDR4 ile anakart fiyatlarını biraz daha düşürebilirsin.

Ben biraz daha bütçe dostu bir öneri yapayım: i5-12400F. Hala oyunlarda ve günlük işlerde gayet yeterli bir işlemci.

Intel işlemciler dışında AMD Ryzen 7000 serisini de düşünmelisin. Ama tabii bunun için anakart ve bütçe planını tekrar gözden geçirmelisin.

Eğer ikinci el piyasasına açıksan, daha üst seviye bir işlemciyi uygun fiyatla alabilirsin. Ancak garantisini kontrol etmeyi unutma.

Kasanın hava akışı da önemli. Yüksek performanslı işlemciler daha çok ısı üreteceği için iyi bir kasa şart.

Oyun için i5-13600K ve yanında RTX 4060 gibi bir ekran kartı kombinasyonu çok iyi olur. Bütçeyi dengeli dağıtmayı unutma.

Geri