10.000 TL Bütçeyle Hangi DDR5 İşlemciyi Seçmeliyim?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar! Yakın zamanda bir 4070 Super sistem kurmayı düşünüyorum ve özellikle işlemci seçiminde kafam karışmış durumda. Sistemim 1080P çözünürlükte çalışacak ve işlemci ağırlıklı oyunlarda en iyi performansı almak istiyorum.

İşlemci için yaklaşık 10.000 TL gibi bir bütçe ayırdım ve şu an 13600KF, 14600KF veya 9600X arasında kararsızım. Bu modellerden hangisi daha verimli olur? Veya başka bir öneriniz var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum!

13600KF kesinlikle güzel bir seçim olur. Hem fiyat-performans oranı iyi hem de DDR5 ile yüksek verim alırsınız.

14600KF uzun vadeli kullanım için daha mantıklı gibi. Oyunlarda biraz daha performans farkı yaratabilir.

AMD Ryzen 7 7700 serisine de bakmanızı öneririm. DDR5 desteğiyle birlikte güçlü bir alternatif sunuyor.

Eğer sadece oyun oynuyorsanız 9600X işinizi görebilir. Ama diğer işlemler için Intel tarafı daha iyi.

1080P için bu bütçe biraz fazla gibi. 13600KF alıp kalan bütçeyi iyi bir soğutma sistemine yatırabilirsiniz.

İşlemci seçiminde anakart uyumunu da düşünün. Eğer mevcut anakartınız AMD ise 9600X daha uygun olacaktır.

Intel işlemciler şu an oyunlarda daha iyi performans veriyor. 14600KF sizin için ideal olabilir.

Bütçeniz yüksekse ve ileriye dönük bir sistem istiyorsanız 14600KF en mantıklı seçim.

Eğer oyun dışında içerik üretimiyle de ilgileniyorsanız AMD işlemcilere yönelmeniz daha iyi olabilir.

10.000 TL'lik bütçe ile Intel tarafında daha fazla seçenek var. 14600KF uzun süre işinizi görür.

Sadece oyun için düşünüyorsanız 13600KF fiyat performans açısından çok daha avantajlı olacaktır.

Geri