32 GB RAM ve SSD'li Sistem İçin Hangi İşletim Sistemi Tercih Edilmeli?

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir **M.2 SSD** ve **32 GB RAM** aldım. Sistemimde işletim sistemi olarak **Windows 11** mi yoksa **Windows 10** mu tercih etmeliyim kararsız kaldım. Windows 11’in performans ve özellikler açısından fark yarattığını söyleyenler var ama bazıları da gerek olmadığını düşünüyor.

Sizce genel kullanım (oyun, ofis işleri, günlük işler) için Windows 11’e geçmeye değer mi, yoksa Windows 10 ile devam mı etmeliyim? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Windows 11 daha modern bir işletim sistemi ama bazı eski donanımlarda sorun çıkarabiliyor. Sistemin yeni olduğu için rahatlıkla geçebilirsin.

32 GB RAM ve SSD ile Windows 11 çok akıcı çalışır. Yeni özellikler ve güncellemeler için geçiş yapmanı tavsiye ederim.

Windows 11 genel olarak daha iyi bir arayüz sunuyor ve yeni sistemlere daha iyi optimize edilmiş. Ben olsam geçerdim.

Eğer oyun oynuyorsan Windows 11 daha iyi bir DirectStorage desteği sunuyor. Ancak stabilite istiyorsan Windows 10 daha risksiz.

Windows 11’in daha modern bir tasarımı var ama Windows 10’dan performans olarak çok büyük fark yok. Şu an için çok acelen yoksa bekleyebilirsin.

Windows 11’e geçerken temiz kurulum yaparsan sorun yaşamazsın. Özellikle SSD’nin hız avantajını hissetmek için mantıklı olur.

Windows 11 şu an iyi çalışıyor ama alışmak biraz zaman alabilir. Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsan geçmelisin.

Windows 11’in bazı oyunlarda performans artışı sunduğunu gördüm. RAM’in de yüksek olduğu için geçiş yapabilirsin.

Geri