Bilgisayarım Windows 11 İçin Uygun mu?

Mami

GadgetEfsanesi
Herkese selam, bilgisayarımın Windows 11 için uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Kullandığım sistem özelliklerini aşağıda belirttim:

- İşlemci: Intel Core i5-7400
- RAM: 8 GB DDR4
- Depolama: 256 GB SSD
- Anakart: TPM 2.0 ve Secure Boot destekli

Sizce bu sistem Windows 11 için yeterli mi? Windows 10'dan geçiş yapmayı düşünüyorum ama performans açısından endişelerim var. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Sistem özelliklerin genel olarak Windows 11 için uygun görünüyor. TPM 2.0 ve Secure Boot destekliyse geçiş yapabilirsin.

İşlemcin desteklenen listede yer alıyor, ancak Windows 11'deki performans farkını hissetmeyebilirsin. Daha çok görsel güncellemeler odaklı bir geçiş olur.

8 GB RAM, temel kullanım için yeterli ama çoklu görevlerde zorlanabilirsin. Eğer yoğun işlem yapıyorsan RAM'i yükseltmeyi düşünebilirsin.

Depolama SSD olduğu için avantajlısın. Ancak depolama alanı az görünüyorsa temiz bir kurulum yaparken eski dosyaları yedeklemen gerekebilir.

Windows 11'e geçiş yapmadan önce güncellemeleri kontrol et. TPM ve Secure Boot aktif değilse BIOS ayarlarını düzenlemen gerekebilir.

Benzer bir sistem kullanıyorum ve Windows 11'e geçiş yaptım. Performans genel olarak stabil ama oyunlarda FPS dalgalanmaları oluyor.

Sistem özelliklerin yeterli gibi görünüyor, ancak Windows 10'dan çok farklı bir performans bekleme. Özellikle arayüz dışında pek bir fark hissetmeyebilirsin.

Anakartının TPM 2.0 desteği önemli bir avantaj. Ancak BIOS'u güncelleyip güncelleyemeyeceğini kontrol etmelisin.

Windows 11'in görsel özellikleri için ekran kartı performansı da önemli. Entegre grafik kullanıyorsan zorlanabilirsin.

Windows 11'e geçiş yapmadan önce Microsoft'un PC Health Check aracını kullan. Uyumluluk testinden geçiyorsan sorun olmaz.

Eğer iş amaçlı kullanıyorsan Windows 11 daha modern bir deneyim sunabilir. Ancak oyun veya yoğun grafik işler için Windows 10'dan devam etmek mantıklı olabilir.

Performans açısından endişelerin varsa, geçişten önce yedek al ve temiz kurulum yapmayı düşün. Bu şekilde daha iyi sonuç alırsın.

Geri