CD/DVD/USB Olmadan Windows 11 Yüklemek: Adım Adım Rehber

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarıma CD/DVD veya USB olmadan Windows 11 yüklemek istiyorum. Bunun mümkün olduğunu biliyorum, ancak tam olarak nasıl bir yöntem izleyeceğim konusunda emin değilim. Disk kullanmadan, özellikle mevcut bir işletim sistemi üzerinden bu işlemi yapmak istiyorum.

Bu konuda bilgisi olanlardan adım adım bir rehber rica ediyorum. Hangi araçlar veya yöntemler kullanılmalı? Özellikle Media Creation Tool veya ağ üzerinden yükleme seçeneklerini kullananların tecrübelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba, mevcut bir Windows sürümü kullanıyorsanız Media Creation Tool’u indirip ISO dosyasını doğrudan sürücüye bağlayarak yükleme yapabilirsiniz. Bu yöntem için ek bir USB’ye gerek kalmıyor.

Selamlar, başka bir yöntem de ağ üzerinden yükleme yapmak. PXE Boot özelliğini destekleyen bir bilgisayarınız varsa, ağ üzerinden işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Bunun için bir PXE sunucusu kurmanız gerekebilir.

Windows Update üzerinden de yükseltme seçeneğini deneyebilirsiniz. Eğer cihazınız uyumluysa, Windows 10 üzerinden Windows 11’e geçiş yapmak oldukça kolay. Güncellemeler kısmından kontrol edebilirsiniz.

Geri