FreeDOS Bilgisayara Windows 11 Nasıl Yüklenir?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, FreeDOS bir bilgisayara Windows 11 yüklemek istiyorum. Adım adım nasıl bir işlem yapmam gerekiyor? Hangi araçları kullanmalıyım? Bu konuda deneyimi olanlar yardım edebilir mi?

Öncelikle bir Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un sitesinden indirmen gerekiyor. Ardından Rufus gibi bir araçla boot edilebilir USB oluşturabilirsin.

BIOS ayarlarından Secure Boot'u etkinleştirip USB'yi ilk sıraya alman gerek. Ardından kurulum otomatik başlayacaktır.

Rufus veya Media Creation Tool kullanarak bir USB hazırlayabilirsin. Ancak TPM 2.0 desteği olmayan cihazlarda bypass yapmak gerekebilir.

FreeDOS sistemlerde genelde disk sıfırlama gerekiyor. Kurulum öncesi tüm diskleri biçimlendirdiğinden emin ol.

Kuruluma başlamadan önce BIOS/UEFI modunun doğru ayarlandığından emin ol. Windows genelde UEFI modda daha iyi çalışır.

USB hazırladıktan sonra kurulum sırasında Windows'un sürücüleri bulamama ihtimaline karşı anakart sürücülerini de USB'ye ekle.

FreeDOS sistemlerde, kurulum sırasında disk bölümlerini dikkatlice seçmelisin. Yanlışlıkla dosyalarını silebilirsin.

Kurulum sırasında internet bağlantısı da gerekiyor. Eğer yoksa, kurulumu çevrimdışı modda başlatıp sonradan güncelleme yapabilirsin.

Windows 11 ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp kurulum ekranını açabilirsin.

Geri