HDD Üzerindeki Windows SSD'ye Nasıl Taşınır?

Emre

GadgetEfsanesi
Arkadaşlar selam,

Elimde **Samsung 870 EVO SSD** ve eski HDD’m var. Şu an Windows HDD üzerinde kurulu, fakat SSD’ye aktarmak istiyorum. Samsung Magician yazılımında **Data Migration** özelliğini kullanmaya çalıştım ama maalesef HDD'm algılanmıyor. Ücretsiz bir şekilde bu işlemi yapabileceğim bir yol var mı? Kullandığınız veya önerdiğiniz yazılımlar varsa çok makbule geçer.

**Donanım bilgileri:**
- SSD: Samsung 870 EVO
- Anakart: H310-CH5 M11

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!

Acronis True Image yazılımını deneyebilirsin, bazı SSD’lerle ücretsiz sürüm geliyor. Samsung’un sitesinde ayrıca kontrol etmeyi unutma.

Clonezilla’yı öneririm. Ücretsiz ve güvenilir bir yazılım. Biraz teknik bilgi gerektiriyor ama işi görüyor.

Windows’u temiz kurmayı düşündün mü? Sıfırdan kurulum bazen daha sağlıklı oluyor. Verilerini yedeklersen iyi olur.

Ben Samsung Data Migration kullanmıştım ama BIOS’ta HDD’nin doğru şekilde tanımlandığından emin ol. Disk modunu da kontrol et.

EaseUS Todo Backup yazılımı öneririm. Ücretsiz sürümü ile klonlama yapabilirsin. Ara yüzü de oldukça basit.

SSD’nin doğru bağlantısını kontrol ettin mi? SATA portunda bir sorun olabilir. Farklı bir port denemeni tavsiye ederim.

Disk yönetiminden HDD’nin ve SSD’nin durumunu kontrol et. Sağlam gözüküyorsa üçüncü parti yazılımlar kullanabilirsin.

Samsung Data Migration'da sorun yaşıyorsan sürücüleri güncellemeyi dene. Samsung’un sitesinden kontrol edebilirsin.

Data Migration’ın bazen eski HDD’leri tanımadığını gördüm. Alternatif olarak Macrium Reflect deneyebilirsin, ücretsiz bir seçeneği var.

Geri