Kasa değişimi sonrası ekran gelmiyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, bilgisayar kasamı yeniledim ancak kasa değişiminden sonra ekran hiç gelmiyor. Güç bağlantılarını kontrol ettim, RAM'leri çıkartıp tekrar taktım ama sonuç değişmedi. Anakart üzerinde herhangi bir hata ışığı da yok. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Power Supply Unit (PSU) bağlantılarını kontrol ettiniz mi? Özellikle anakart için 24-pin ve CPU için 8-pin güç kablolarının düzgün şekilde takılı olduğundan emin olun.
Ekran kartınızın bağlantısını kontrol ettiniz mi? Kasa değişiminde ekran kartı tam yerine oturmayabilir ya da güç kablosu takılı olmayabilir. Bu bağlantıları tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

Anakart üzerinde küçük bir hoparlör (buzzer) varsa, takarak hata kodu almayı deneyebilirsiniz. Hata kodları sorunun hangi donanımda olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.

Eğer işlemci soğutucusunu yenilediyseniz, soğutucu çok sıkı takılmış olabilir ve bu da işlemci ile anakart arasındaki bağlantıyı etkileyebilir. Kontrol edin ve soğutucuyu gevşetmeyi deneyin.

Power Supply Unit (PSU) bağlantılarını kontrol ettiniz mi? Özellikle anakart için 24-pin ve CPU için 8-pin güç kablolarının düzgün şekilde takılı olduğundan emin olun.

Çözüm
Eğer sorunu çözdüyseniz, CMOS sıfırlamayı da düşünebilirsiniz. Anakarttaki pilin yerini değiştirmek ya da sıfırlama jumper'ını kullanmak işe yarayabilir.

Kasanın içindeki tüm donanımların statik elektrikten etkilenmemesi için montaj sırasında antistatik bir bileklik kullandınız mı? Bu durum nadir de olsa sorun çıkarabilir.

Monitörün farklı bir cihazla çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Monitörün çalışmadığını fark etmek bazen şaşırtıcı olabilir.

Kasanızın ön panel bağlantılarını doğru şekilde yaptığınızdan emin olun. Özellikle power düğmesi ve LED'ler doğru bağlanmamış olabilir.

Eğer hala çalışmıyorsa BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir. Eski bir BIOS sürümü yeni kasanın uyumluluğunu etkileyebilir.

Tüm bağlantıları çıkartıp yeniden kurmayı deneyin. Ayrıca, montaj sırasında anakart üzerindeki işlemci yuvasında eğilmiş pin olup olmadığını kontrol edin.

Yeni Konular

Geri