OCCT Test Sonuçları Değerlendirme - Ryzen 5 5600X ve RX 6700 XT

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, OCCT üzerinde AMD Ryzen 5 5600X ve AMD Radeon RX 6700 XT ile bir güç testi gerçekleştirdim. Test detayları aşağıdaki gibidir:

- Test Süresi: 15 Dakika
- CPU Sıcaklığı: Ortalama 25.62 °C, Maksimum 71.50 °C
- GPU Sıcaklığı: Ortalama 25.00 °C, Maksimum 49.00 °C
- CPU Kullanımı: Maksimum %83.04
- GPU Kullanımı: %0 (Boşta görünüyordu)
- Anakart: GIGABYTE B450M S2H V2

Sonuçlarda herhangi bir hata tespit edilmedi ve sistem stabil görünüyor. Özellikle bu sıcaklık değerlerini yaz-kış kullanımı için nasıl değerlendirirsiniz? Sistem soğutması yeterli mi? Testlerde başka hangi parametrelere dikkat etmeliyim?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    136.7 KB · Görüntüleme: 0
Sıcaklık değerlerin gayet iyi görünüyor. Özellikle Ryzen 5 5600X için 71.5 °C maksimum sıcaklık stres testi için oldukça normal.

GPU boşta olduğundan sıcaklık düşük ama yük altındaki değerlerini de görmek lazım. Fan eğrisini kontrol ettin mi?

Test sonuçların başarılı görünüyor. Ancak uzun vadeli kullanım için VRM sıcaklıklarına da bakmanı öneririm.

OCCT sonuçlarına göre sistem stabil ama güç tüketim verilerini analiz etmek faydalı olabilir. PSU kapasiten nasıl?

Anakartın giriş seviyesi olduğu için uzun stres testlerinde sıcaklıklara dikkat etmelisin. Genel olarak iyi sonuçlar.

Sistem soğutması yeterli gibi görünüyor. Ancak fan hızlarını manuel ayarlayıp ek bir test yapmayı düşünebilirsin.

Geri