OneDrive Nasıl Kapatılır?

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, ben Mami. Son zamanlarda bilgisayarımda OneDrive sürekli çalışarak hem işlemcimi yoruyor hem de sık sık senkronizasyon hataları veriyor. Bilgisayarımın performansını artırmak için OneDrive’ı tamamen kapatmak istiyorum, ancak nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Araştırdım fakat karışık bilgiler var. Acaba bu konuda net bir çözüm sunabilir misiniz?

Mami, Merhaba! OneDrive’ı kapatmanın birkaç yolu var. Ayarlardan otomatik başlatmayı kapatabilir ya da Windows kayıt defterinden tamamen devre dışı bırakabilirsin. Hangi yöntemi tercih edersin?

Ben de bir süre önce aynı sorunla karşılaştım. Görev Yöneticisi’nden başlangıç uygulamalarını yöneterek OneDrive’ı devre dışı bıraktım. Performans farkını hemen hissettim.

OneDrive’ı kapatmadan önce verilerinin bir yedeğini aldığından emin ol. Tamamen devre dışı bırakmak için Windows özelliklerinden kaldırmayı da düşünebilirsin.

Eğer sadece senkronizasyon sorunları yaşıyorsan, belki tamamen kapatmadan önce OneDrive uygulamasını sıfırlamayı deneyebilirsin. Bunun için Komut İstemi’nde belirli bir komut var, yardımcı olabilirim.

OneDrive’ı kaldırmak istiyorsan PowerShell kullanarak tamamen silme işlemi yapabilirsin. Ancak bu biraz teknik bir işlem. Yardıma ihtiyacın olursa adım adım anlatırım.

Ben OneDrive yerine başka bir bulut hizmetine geçmiştim. Eğer başka bir alternatif düşünüyorsan, Google Drive veya Dropbox’u öneririm. Onlar da Windows’a entegre çalışıyor.

Hangi Windows sürümünü kullandığını belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Örneğin, Windows 10’da işlem biraz farklı.

Tamamen kapatmak yerine, sadece belirli klasörlerin senkronizasyonunu durdurmayı da düşünebilirsin. Böylece performans kaybı olmaz.

OneDrive’dan çıkış yaparak da sorununu çözebilirsin. Çıkış yaptıktan sonra senkronizasyon tamamen duracaktır.

Bazı kullanıcılar için OneDrive özellikle iş yerinde kullanışlı oluyor. Kapatmadan önce bunun artılarını ve eksilerini değerlendirmeni öneririm.

OneDrive’ı ayarlar kısmından durdurman yeterli olabilir. Ancak, sistem kaynaklarını etkileyen başka uygulamalar da olabilir, kontrol etmeni öneririm.

Eğer istersen, Uygulamalar ve Özellikler bölümünden OneDrive’ı tamamen kaldırabilirsin. Ama bu işlem sonrası senkronizasyon geri gelmeyecektir, bilgin olsun.

Geri