TPM Nasıl Etkinleştirilir?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda TPM'in etkinleştirilmesi gerektiği söylendi. BIOS üzerinden TPM nasıl açılır ve hangi ayarlara dikkat etmeliyim? Adım adım bir rehber paylaşabilir misiniz?

Öncelikle bilgisayarını yeniden başlat ve BIOS'a giriş yapmak için genelde DEL veya F2 tuşuna bas. Ardından 'Security' veya 'Advanced' sekmesini kontrol et.

BIOS'ta 'TPM' veya 'fTPM' ayarını bulup 'Enabled' olarak değiştirmen gerekiyor. Bu ayar AMD işlemcilerde 'fTPM', Intel'de 'PTT' olarak geçiyor.

TPM'i etkinleştirdikten sonra ayarları kaydedip BIOS'tan çıkmalısın. Bunun için genelde F10 tuşu kullanılır.

Anakart modeline göre TPM ayarının yeri değişebilir. Üreticinin web sitesinden BIOS kılavuzunu kontrol etmen faydalı olabilir.

TPM etkinleştirmek için BIOS güncellemesi gerekebilir. Anakartının en son sürümde olduğundan emin ol.

BIOS'ta TPM ayarını bulamazsan, anakartının TPM desteği olup olmadığını kontrol etmelisin. Bazı eski modellerde TPM olmayabilir.

TPM ayarını etkinleştirdikten sonra işletim sisteminde 'tpm.msc' komutunu çalıştırarak kontrol edebilirsin.

AMD sistemlerde 'fTPM', Intel sistemlerde ise 'PTT' ayarını kontrol etmelisin. Bu ayarlar genelde güvenlik sekmesinde yer alır.

Eğer TPM modülü fiziksel olarak takılı değilse, harici TPM modülü alman gerekebilir. Bu durum genelde kurumsal bilgisayarlarda oluyor.

Anakartına bağlı olarak TPM ayarını etkinleştirmek için farklı tuş kombinasyonları gerekebilir. BIOS giriş rehberine göz atmanı öneririm.

BIOS'u açtıktan sonra TPM ayarını etkinleştirip Secure Boot'un da açık olduğundan emin olmalısın. İkisi genelde birlikte kullanılır.

Geri