Valorant Çöktü mü?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, bugün Valorant oynarken sürekli bağlantı kopma sorunları yaşadım. Özellikle rekabetçi bir maçtayken aniden oyundan düştüm ve tekrar bağlanmam uzun sürdü. Bu durum dereceli puanımı kaybetmeme neden oldu. Sunucu tarafında bir sorun mu var yoksa bu benim internetimle mi ilgili, emin olamıyorum. Siz de aynı problemi yaşıyor musunuz? Çözüm için önerileriniz varsa lütfen paylaşır mısınız?

Aynı problemi ben de yaşıyorum Kenan. Özellikle akşam saatlerinde kopmalar artıyor. Riot’un sunucularında bir problem olabilir. İnternet hızını test ettin mi?

Riot bu konuda bir açıklama yaptı. Platform durum sayfasında bağlantı sorunlarının farkında olduklarını ve çözüm üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar.

Valorant Çöktü mü?

Bence sorunun kaynağı sadece sunucu değil. Modemin yazılımını güncellediğinden emin ol. Bana benzer bir durumda bu çözüm olmuştu.

Rekabetçi maçlarda bu tarz kopmalar gerçekten sinir bozucu. Belki VPN kullanarak daha kararlı bir bağlantı elde edebilirsin. Denedin mi hiç?

Teknik bir detay vereyim: Eğer oyundan atıldıysan, oyun sırasında oluşan hata kodlarını kontrol et. Hata kodu 7 veya 43 çıkıyorsa genelde Riot’un sunucu tarafında problem oluyor.

Sorunun modemden kaynaklanabileceğini düşünüyorsan, modemi resetleyip tekrar dener misin? Ayrıca kablosuz yerine kablolu bağlantı denemekte fayda var.

Arkadaşlar, bu sadece bizim bölgede mi oluyor yoksa global bir sorun mu? Reddit’te de bir sürü insan aynı problemi yaşıyor gibi görünüyor.

Kenan, eğer maç sırasında bağlantın kopuyorsa Riot Destek’e bir bilet oluşturabilirsin. Genelde hızlı dönüş yapıyorlar.

Ben de bağlantı sorunu yaşıyorum ama nedense sadece belirli saatlerde oluyor. Bölgesel bir sorun olabilir mi acaba?

Sunucularla ilgili sorunları kontrol etmek için Riot’un resmi sunucu durum sayfasını takip edebilirsin. Ayrıca Twitter’dan da güncel bilgiler alabilirsin.

Bu tarz sorunlarda genelde arka planda çalışan uygulamaları kontrol ediyorum. Torrent veya başka bir program interneti sömürüyor olabilir mi?

Ben de bir süredir bu sorunla uğraşıyorum. Riot’un destek ekibiyle iletişime geçtim ve bana DNS ayarlarını değiştirmemi söylediler. Bunu dene, belki işe yarar.

Geri